Met de auto op vakantie? Dit mag je niet vergeten!

Ga je heerlijk op vakantie en ga je met de auto? Dan mag je een aantal essentiële zaken niet vergeten. In dit blogartikel lees je hoe je je goed voorbereidt voor een onbezorgde auto vakantie.

Onderhoud

Ga je lekker op vakantie in de zomer? Niet alleen jij, maar ook de auto krijgt het een stuk zwaarder dan thuis. Je zal waarschijnlijk met een zwaar beladen auto een lange afstand gaan rijden. Belangrijk is dat je vooraf controleert of de koelvloeistof en andere vloeistoffen op pijl zijn, en niet te vergeten natuurlijk de banden: conditie, spanning én profiel te checken. Laat bij een BOVAG-garage de auto vakkundig controleren op eventuele gebreken. Met extra aandacht voor de airconditioning. Zo kom je tijdens je reis niet voor onaangename verrassingen te staan.

Verzekeringen

Het is belangrijk even te controleren of je auto verzekerd is en als je naar het het buitenland gaat, in welke landen je verzekerd bent? Controleer je groene kaart, want daar staat precies op in welke landen je wel en niet verzekerd bent. Sluit voor de zekerheid eventueel een aanvullende reisverzekering af. Controleer ook of je in het buitenland recht hebt op pechhulp. Je kan via een BOVAG-bedrijf eenvoudig een autoverzekering en pechhulp afsluiten.

Leestip:  Recreatie Vakbeurs blijft groeien
Bepakt en bezakt

Het is bijzonder vervelend als je op je vakantiebestemming erachter komt dat je spullen vergeten hebt. Maak vooraf een lijst met artikelen die je moet meenemen. Geen tijd om een paklijst te maken? kijk op kampeerchecklist.nl die al jaren lang de inpaklijst met benodigdheden heeft voor op de camping.

Zwarte Zaterdag

Voorkom dat je onnodig lang in een voorspelbare file komt te staan en controleer wanneer de spreekwoordelijke ‘Zwarte Zaterdagen worden voorspeld. Deze dagen zijn redelijk goed te in te schatten en een tip is “Vertrek als het kan op een doordeweekse dag.”

Vignetten in Duitsland

Ga je tijdens je vakantie naar of door Duitsland? Dan moet je mogelijk een milieusticker aanschaffen. In heel veel Duitse steden is een zogenoemde Umweltzone van kracht. Die milieuzones mag je alleen betreden als je de juiste milieusticker op de voorruit hebt zitten. Let wel op: de vignetten worden ‘op kenteken’ verkocht. Koop tijdig zo’n milieusticker om vertraging te voorkomen.

Leestip:  Tweedehandsauto's zet stabiele prijsontwikkelingen voort
Alcoholtest in Frankrijk

Reis je door België, Italië en/of Spanje? Dan moet je sowieso een gevarendriehoek, veiligheidshesjes, een brandblusser en een EHBO-koffer mee nemen. Handig om te weten is dat je in Frankrijk verplicht een alcoholtest bij je moet hebben. Die kan je voor vertrek al in Nederland kopen.

In veel Europese landen hebben ze tolwegen. Zorg dat je voldoende contant geld, een creditcard of een tol-badge meeneemt.

Ben je op zoek naar een aantrekkelijke occasion voor de vakantie? Bekijk eens het actuele aanbod op viaBOVAG.nl.

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in