Satelliet TV op de camping, wat heb je nodig

Satelliet TV (ook wel schotel TV genoemd) is digitale tv waarmee je in heel Europa naar Nederlandse radio- en tv zenders kunt kijken en luisteren. TV via de schotel is van zeer hoge kwaliteit, de meeste (Nederlandse) tv zenders worden in HD kwaliteit uitgezonden.

In dit artikel gaan we je haarfijn uitleggen wat satelliet TV nu precies inhoudt.

Satelliet TV aanbieders

Op de Nederlandse markt is 1 aanbieder actief. Dat is Canal Digitaal. Deze aanbieder (satelliet provider) zendt via de satelliet de zenders uit en biedt abonnementen aan.

Schotelantenne

Voor satelliet tv heb je een satelliet ontvanger en een schotelantenne nodig. De schotelantenne wordt op de satelliet gericht en brengt het signaal naar de ontvanger.

Er zijn (prijzige) automatische schotels die zichzelf richten en schotels die handmatig gericht moeten worden. Dat is nogal een secuur klusje en dat vergt enige oefening. In onderstaand artikel leggen we uit hoe je je schotelantenne uitricht op de satelliet.

Leestip:  Gasslang vervangen van caravan of camper

Lees ook: Schotelantenne uitrichten op de camping

Satelliet ontvanger

Een redelijke satelliet ontvanger is al te koop vanaf € 50,00 en past op elke TV. Er zijn ook uitgebreidere satelliet ontvangers met opname mogelijkheid.

De satelliet ontvanger wordt aangesloten op de TV middels een scart- of HDMI kabel. De ontvanger zet het signaal om in beeld en controleert of de zender in je abonnement zit en dus bekeken mag worden.

Free to air zenders

Via de satelliet worden zowel betaalde zenders als free to air (FTA) zenders uitgezonden. Free to air zenders zijn zenders die vrij gekeken kunnen worden zonder dat er een abonnement nodig is.

Een Nederlandse free to air zender is BVN (het Beste van Vlaanderen en Nederland). Zij zenden alleen Nederlandstalige programma’s uit van de Vlaamse en Nederlandse publieke omroepen.

Leestip:  Krakende koppeling (trekhaak) van de caravan verhelpen

In West-Europa waar veel free-to-air uitgezonden wordt zijn het Duitse, Engelse, Franse en Italiaanse taalgebied.

Ontvangstgebied (footprint)

Satelliet TV is in heel Europa te ontvangen. Canal Digitaal maakt gebruik van de ASTRA 1 en ASTRA 3 satelliet. In midden Europa volstaat een schotel van 60 cm maar in de buitengebieden van Europa in een 90 cm schotelantenne nodig.

Ontvangstgebied Canal Digitaal
Ontvangstgebied Canal Digitaal

Prijs satelliet TV

Vanaf € 200,00* koop je al een complete set (satelliet ontvanger en schotelantenne met LNB en statief) waarmee je schotel tv kunt ontvangen. Deze zijn te koop bij satelliet speciaalzaken, bij een kampeerwinkel, bij Obelink en op Bol.com. Daarnaast heb je een CI+ module nodig en die kost € 99,00*. De abonnementen variëren per gekozen pakket. De abonnementen bij Canal Digitaal beginnen bij +/- € 17,95* per maand.
* Peildatum: 10 april 2024

Leestip:  Kampeerwinkels - vind een kampeerwinkel in de buurt

Pakketten en prijzen:
– Canal Digitaal

Gerelateerd artikel: TV kijken op de camping

Meer over satelliet TV vind je op de: satelliet.startpagina.nl

 4/5 (37)

Wat is je waardering?

3 REACTIES

  1. is er nog geen ander dan canaal digital hun maneer van werken staat mij niet aan joyne heeft niets gezegt en canaal heeft ook niets gevraagt gewoon 13 euro van je rek af halen schoftig de manier van werken

  2. Ik heb via de telefoon CD laten instellen van 9 mei twee maanden, ben op zondag 9 mei vertrokken, tv werkt maar nu 1 juli geen beeld meer? goed gedaan CD, bedankt, dat is zeker de dank voor jaren trouwe klant zo gaan ze daar met klanten om,

  3. Ik heb al jaren een ‘recreatie abonnement’ op canal digitaal en was tevreden over hun service totdat ze CNN uit het zenderaanbod hebben genomen! Deze belangrijke nieuwszender moet terug!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in