Goed voorbereiden op een kampeervakantie

Ik ga niemand vertellen dat je jezelf goed moet voorbereiden op een kampeervakantie. maar op de vraag “waar begin ik?” zullen velen mensen zeggen “ja waar begin ik eigenlijk!”. Uiteraard ga je naar kampeerchecklist.nl die al jaren lang de inpaklijst met benodigdheden heeft voor op de camping. Deze checklist is de eerste en oudste checklist in Nederland en is een overzichtelijke en erg handige checklist die voor iedereen gratis is te gebruiken.

Ook is een BOVAG-kampeerbedrijf een goede plek om te beginnen. Voor een goed onderbouwd aankoopadvies van een nieuwe of gebruikte caravan, maar ook als het gaat om accessoires die het vakantiecomfort verhogen. En wat dacht je van onderhoud van je kampeermiddel.? Onbezorgd kamperen begint natuurlijk met een caravan, camper of vouwwagen die vakkundig is onderhouden door een vakman. Want niets is zo vervelend als pech onderweg naar je vakantiebestemming of andere problemen met je mobiele vakantiehuisje. Bij BOVAG krijg je Zorgeloze Vakantie Garantie!

Leestip:  Kampeerder sorteert voor op groene vakantie
DÁÁROM de BOVAG Kampeervakman

Als je zorgeloos op vakantie met je kampeermiddel wil en zonder problemen naar jouw bestemming wilt reizen dan is goed onderhoud erg belangrijk. Verlengt de levensduur van je kampeermiddel en bevordert de verkeersveiligheid. Ga dus voor je vakantie langs de BOVAG Kampeervakman voor een geruststellende technische check van je caravan, camper of vouwwagen. TIP: vervang je banden elke 6 jaar en geef je kampeermiddel elke 2 jaar de BOVAG Onderhoudsbeurt.

Een paar gouden tips om je voorbereiden die ik zelf altijd hanteer.
  • Activeer je betaalpas als je buiten Europa op vakantie gaat.
  • Met de kopie ID app van de overheid maak je met je smartphone een veilige kopie van je identiteitsbewijs.
  • Zorg dat je de gegevens van je reisverzekering bij de hand hebt.
  • Sla alle belangrijke nummers op in jouw telefoon.
  • Neem je zorgpas mee.
  • Check of je vaccinaties nodig hebt voor je bestemming.
  • Stop onmisbare medicijnen in je handbagage.
  • Neem zo weinig mogelijk waardevolle spullen mee, zoals sieraden en contant geld.
  • Laat waardevolle spullen nooit in de auto achter. Ze zijn dan niet verzekerd.
  • Sluit je auto, camper en caravan altijd af, dus ook tijdens het tanken en bij rustpauzes.
Leestip:  Boerderijcamping de Mebel in de gemoedelijke Achterhoek!

Het belangrijkste is natuurlijk dat je familie, bekenden of buren laat weten waar je bent. Zorg er voor dat ze je kunnen bereiken en laat ook wanneer je weer thuis bent.

Bereid je vakantie goed voor

Uit onderzoek blijkt dat voor 9 van de 10 Nederlanders de vakantie al begint op weg naar het vakantieadres. Maar dat is niet altijd zonder stress. Op vragen wanneer wordt het druk op de buitenlandse snelwegen? of als ik pech met het kampeermiddel heb, of waar kan ik spullen kopen die handig zijn voor onderweg.
Geen zorgen: met een beetje hulp van de ANWB webwinkel begint je vakantie gewoon heerlijk relaxed.

Voorbereiden en inlezen is dus niet zo moeilijk maar ik hoop in ieder geval op de vraag “waar begin ik” een start te hebben gegeven.

Leestip:  Tips voor kamperen in de winter

Als je wat tips mist in dit artikel ? meld het dan in het reactie formulier.

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in