Dolomiti Camping Village in Trentino

Dolomiti Camping Village & Wellness Resort is een vakantiepark in Dimaro in het gebied Trentino-Zuid-Tirol in Italië. Het vakantiepark heeft meerdere erkenningen van Ecolabel, ADAC, ANWB en DCC.

Tussen 2005 en 2006 heeft de camping haar naam veranderd van Camping Dolomiti di Brenta naar Dolomiti Camping Village. Tegelijkertijd zijn er nieuwe accommodaties zoals appartementen, tweepersoons kamers en bungalows met 50 m2 ruimte, geschikt voor 4-5 personen toegevoegd aan het park.

Dolomiti Camping Village beschikt over een 600 m2 groot Spa en Wellness centrum met whirlpool, watervallen, Turkse baden met en zonder zeezout , twee aparte sauna’s met verschillende temperaturen. In het centrum worden de massages en behandelingen verzorgd door professionals.

Overige aanwezige faciliteiten op de camping zijn: een overdekt zwembad, een bar-restaurant-pizzeria, volleybal- en voetbal velden, twee barbecue gebieden, een nieuwe speeltuin en een centrum voor outdoor sporten, gespecialiseerd op rivier sporten zoals raften, kanoën, kajakken maar ook mountainbiken en nordic walking.

Ook voor de wintersporters is Dolomiti Camping Village een hele goede bestemming. De skibus stopt vlak bij de camping en brengt je naar de skilift van Commezzadura. Deze skilift brengt je van 800 m tot bijna 2000 m brengt in slechts 10 minuten. Vanaf hier kunnen skiërs en snowboarders hun hart ophalen in een skigebied van 300 km. Op het park is een gratis berging om de ski’s en schoenen op te slaan. Een ski-shuttle brengt de gasten elke 5 minuten naar de kabelbaan.

Zoals eerder vermeld, heeft de Dolomiti Camping Village een erkenning van Ecolabel, de belangrijkste vereniging voor ecologische certificering. Dolomiti Camping Village was het eerste vakantiepark in de bergen in Italië die milieuvriendelijk haar vakantiepark exploiteert.

Het water, voor de accommodaties en het sanitair, wordt verwarmd met een brandstof op basis van schors en hout. Zonnepanelen en een speciale ruimte voor afvalverwerking dragen nog eens extra bij aan een milieuvriendelijke manier van ondernemen.

In 2009 is de Dolomiti Camping Village erkend door ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club e.V.) als Superplatz. Deze erkenning krijgen alleen de beste campings in Europa (dit zijn er minder dan 70).

De camping is ook erkend door de DCC (Deutscher Camping Club) als beste Italiaanse camping. In 2016 de Dolomiti Camping Village erkend als “Beste Camping 2016” door de ADAC en ANWB.

Adres: Via Gole 105 – 38025 Dimaro
Website: Dolomiti Camping Village & Wellness Resort

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in