Campings met privé sanitair in Nederland

Op zoek naar een camping met privé sanitair? Naast dat het een stuk hygiënischer en prettiger is om je eigen douche en toilet op je kampeerplaats te hebben is het tijdens de corona-crisis de enige mogelijkheid om met een tent of vouwwagen te kunnen kamperen op dit moment. Alle gemeenschappelijke sanitair gebouwen op de campings zijn verplicht gesloten door de veiligheidsregio’s.

In een groot deel van Nederland zijn de campings beperkt geopend en is het toegestaan om te kamperen mits je een eigen sanitaire voorziening hebt (zelfvoorzienend). Dat kan zijn een eigen toilet/douche in de caravan of camper, een chalet, een stacaravan of een kampeerplaats met privé sanitair. Kijk voordat je gaat bellen eerst even welke regio’s de campings (beperkt) geopend zijn.

Wat houdt privé sanitair op de camping in

Privé sanitair houdt in dat je op je kampeerplaats een huisje hebt staan met daarin een wastafel, douche en toilet. Deze mini badkamertjes zijn afgesloten middels een sleutel of een pasje zodat alleen jij er in kunt.

Op de meeste campings wordt er van je verwacht dat je het tijdens je verblijf zelf schoonhoudt maar er zijn ook campings waar er wekelijks schoongemaakt wordt. Op de meeste campings is het privé sanitair voorzien van verwarming zodat je er ook in het voor- en najaar gebruik van kunt maken.

Als je gesteld bent op gemak, privacy, meer hygiëne of vanwege medische redenen moeite hebt met de gedeelde sanitaire voorzieningen dan is privé sanitair op de camping een uitkomst.

Deze luxe heeft wel een prijs want kampeerplaatsen met privé sanitair zijn beduidend duurder dan normale kampeerplaatsen.

Neem je eigen privé sanitair mee

Kun je geen camping met privé sanitair meer boeken en/of heb je een vouwwagen of tent? We hebben alle mogelijkheden voor het maken van je eigen privé sanitair op een rijtje gezet in het artikel: Maak je eigen privé sanitair op de camping.

In onderstaand overzicht hebben we de campings gerangschikt per provincie en ze voor je gemak ook voorzien van het telefoonnummer van de camping. Ook minicampings met privé sanitair staan in deze lijst vermeld.

Campings met privé sanitair in Drenthe

Leestip:  Tekenbeet, wat doe je en hoe te voorkomen?

Campings met privé sanitair in Flevoland

Campings met privé sanitair in Friesland

Campings met privé sanitair in Gelderland

Campings met privé sanitair in Groningen

Campings met privé sanitair in Limburg

Leestip:  De verstening van campings gaat ten koste van het aantal kampeerplekken

Campings met privé sanitair in Noord-Brabant

Campings met privé sanitair in Noord-Holland

Campings met privé sanitair in Overijssel

Campings met privé sanitair in Utrecht

Leestip:  Kampeertrend 2024: populairste vakantiebestemmingen

Campings met privé sanitair in Zeeland

Campings met privé sanitair in Zuid-Holland

We hebben al flink wat campings gevonden maar mis je nog een camping met privé sanitair in ons overzicht? Laat het ons weten via: redactie@kampeermagazine.nl.

 4.9/5 (37)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in