De mooiste Netwerkwandelingen Hart van Brabant.

Nog nooit was wandelen in Brabant zo makkelijk en zo leuk. Voortaan kun je wandelen met een zachte G.

De serie De Mooiste Netwerkwandelingen heeft een duidelijke signatuur. Alle boekjes hebben hetzelfde praktische formaat, ze zijn allemaal knalgeel, ze bevatten de 15 mooiste wandelingen uit het gebied, en de wandelingen lopen altijd maximaal over onverharde paden.De laatste week van juni brengt Uitgeverij Elmar het achtste deel uit in deze reeks: De mooiste zz Hart van Brabant.

Spannend coulisselandschap

De regio Hart van Brabant ligt grofweg tussen Breda, Waalwijk, Tilburg en de Belgische grens. Het is een verrassend en soms zelfs spannend coulisselandschap dat rijk is aan tegenstellingen. Zo komt de wandelaar in dit gebied zowel naald- als loofbossen tegen, en zijn er zowel zandverstuivingen als moerassen. Ook opvallend zijn de mooie kleine beekdalletjes die als blauwe aders door het landschap stromen. In dit gevarieerde landschap hebben de auteurs (geboren en getogen Brabanders uit respectievelijk Loon op Zand en Oosterhout) de mooiste wandelingen voor de lezer en natuurlijk voor de wandelaar uitgezocht.

Leestip:  Drie keer hiken combineren met lokaal en lekker eten
GPS-tracks

De wandelingen variëren in lengte van 7 tot 16 kilometer zodat zowel de wandelaar met kinderen als de geoefende wandelaar er plezier aan kan beleven. De routes zijn uitgezet langs paaltjes met knooppunten; die knooppunten zijn in de wandelgids aan het begin van elke wandeling weergegeven. Bovendien is van elke route een duidelijke topografische kaart opgenomen. Dus verdwalen is bijna onmogelijk. Voor de zekerheid biedt de uitgeverij bovendien gratis te downloaden GPS-tracks.

Aangezien de route langs knooppunten loopt is een routebeschrijving overbodig. Die ruimte gebruiken de auteurs dan ook om (historische) bijzonderheden over de omgeving met de lezer te delen. Ze zijn er op deze manier in geslaagd om een wandelgids te maken waar veel mensen erg veel plezier aan zullen beleven.

Eerder verschenen titels in de reeks De mooiste Netwerkwandelingen: Delfland & Haaglanden; Groene Hart, Kennemerland; Twente; Utrechtse Veenweiden; Waterland & Zaanstreek; Zuid-Hollands rivierenland.

Leestip:  Nieuw ANWB-boek: Het Allermooiste van Nederland

Het boek is te bestellen via bol.com

De mooiste Netwerkwandelingen: Hart van Brabant 136 pag.| Paperback | Uitgeverij Elmar
€ 14,99 | ISBN 978 90389 27213| juni 2020

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in