CAMPWERK presenteert 2 nieuwe daktenten

CAMPWERK presenteert 2 nieuwe daktenten op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs

De daktent is momenteel het snelst groeiende kampeermiddel in Nederland. Steeds meer mensen ontdekken het gemak, de mobiliteit en de flexibiliteit die een daktent biedt. Het Duitse CAMPWERK is sinds 2010 actief op deze markt en toont op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs maar liefst 2 nieuwe daktentmodellen voor Nederland. De CAMPWERK Good Vibes en de iKamper Blue Dot Voyager (BDV).

Daktent populair

De afgelopen jaren is de daktent écht ontdekt door de consument. De vraag naar de daktentis sterk toegenomen doordat mensen meer kilometers willen maken in plaats van op éénplek te blijven, meer gemak willen bij het kamperen en door Corona vindt een grote groep het prettig om in zijn eigen bubbel te recreëren. Dat laatste maakt ook dat er een nieuwe groep kampeerders is ontstaan die voorheen meer in hotels en B&B’s overnachtte en nu rondreist met een daktent.

CAMPWERK Good Vibes

CAMPWERK brengt in oktober de nieuwe Good Vibes naar de Kampeer & Caravan Jaarbeurs. De Good Vibes is de eerste hardcover daktent van het merk. Inmiddels heeft het bedrijf lange ervaring op het gebied van daktenten. Al deze ervaring is in deze nieuwe daktent geïntegreerd.

hardcover stormluifel matras
De hardcover is voorzien van een krasvaste coating die tegen steenslag en UV beschermt. Alle ramen hebben een stormluifel om inregenen te voorkomen. De extra hoogte geeft ruimte om fatsoenlijk te kunnen zitten, zonder je hoofd te stoten.
Leestip:  De nieuwe topvoortenten voor caravans voor 2024

 

comfortabel daktent telescopische ladder
Het matras is erg comfortabel en heeft een zachte, gewatteerde bovenzijde. De ramen zijn meerlagig, zodat je de daktent kunt verduisteren, de vensters volledig kunt openen of je kan beschermen tegen muggen door het horrengaas. De telescopische ladder heeft geen ondersteunende functie en klik je gemakkelijk aan de daktent.

 

iKamper BDV

Sinds 2018 is CAMPWERK voor een groot deel van Europa distributeur van het merk iKamper, één van de meest innovatieve merken binnen de branche.

Inmiddels zijn we een paar jaar verder en is het merk niet meer weg te denken uit de wereld van de daktenten. Het Koreaanse iKamper is in korte tijd uitgegroeid tot een zeer populair merk met een brede range aan daktentmodellen en bijpassende kampeeraccessoires.

En nu komt iKamper met de Blue Dot Voyager, wat zoiets betekent als ‘reiziger (voyager) op deze blauwe planeet (blue dot)’. Een daktent die ook weer veel innovatie in zich heeft, zoals we inmiddels van iKamper gewend zijn. En is gemaakt in de eigen fabriek in Zuid-Korea.

iKamper met de Blue Dot Voyager

De BDV kan in enkele seconden worden opgezet. Ontgrendel daarvoor de stevige sluitingen en met een klein zetje opent de daktent vanzelf.

Een daktent voor 4×4 bezitters

Wanneer je de BDV ziet, is je eerste indruk dat deze robuustheid uitstraalt. Het zal daarom vooral 4×4 bezitters aanspreken. Anders dan de bestaande iKamper modellen, heeft de BDV een exoskelet, een sterk aluminium frame waar de tent in hangt. Door deze constructie is de BDV zeer compact met slechts een hoogte van 18 cm in gesloten toestand. Toch zit er een matras in met een dikte van 7 cm gemaakt van een materiaal dat een goede stevigheid biedt. Voor de prins(es) op de erwt is er optioneel overigens ook een zelfopblazendecomfortmatras van +/- 12 cm beschikbaar.

Leestip:  5 robuuste voortenten voor wie ook in de herfst graag kampeert
exoskelet BDV katoen en gerecycled materiaal
Door het exoskelet is de daktent in gesloten toestand slechts 18 cm hoog. Op de BDV is ruimte voor extra gereedschap, een tassenset of zelfs een zonnepaneel. Voor de productie van de tent wordt biologisch katoen en gerecycled materiaal gebruikt.

CAMPWERK vind je van 4 t/m 8 oktober in hal 10 op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs.

Over CAMPWERK

CAMPWERK is de specialist op het gebied van compact kamperen en offroad oplossingen. Geïnspireerd op de Australische tenttrailers, startte Michael Krämer in 2010 zijn onderneming, welke nu is gesitueerd in Velbert (D). Mobiliteit, avontuur, vrijheid en verbondenheid met de natuur is wat je met de tenttrailers en daktenten van CAMPWERK kunt beleven. Sinds 2016 is CAMPWERK actief in Nederland met een eigen vestiging in Tynaarlo, Drenthe. Ook is het sinds 2018 distributeur van iKamper, het meest innovatieve daktentmerk van het moment. Het bedrijf is actief met een uitgebreid dealernetwerk voor daktenten in een groot deel van Europa.

Leestip:  10 tips voor het inpakken van je voortent voor de winter  
Daktentfestival

Sinds 2018 wordt het Daktentfestival Nederland georganiseerd. Dit festival is bedoeld voor daktentkampeerders om eigen ervaringen uit te wisselen en met elkaar te kamperen op een mooie locatie. Maar de organisatie biedt ook geïnteresseerden voor de daktent de mogelijkheid om hele praktische informatie van gebruikers te krijgen. De zaterdagmiddag staat in het teken van deze bezoekers die allerlei verschillende combinaties, merken en modellen bij elkaar kunnen zien en hierover aan de eigenaren hun vragen kunnen stellen.

Daktentfestival

Het volgende Daktentfestival Nederland vindt plaats in september 2024.

CAMPWERK is hoofdsponsor van het de Daktentfestivals in Nederland en België.

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in