Winterkamperen steeds populairder

Kamperen in de winter is misschien niet het eerste waar je aan denkt. Toch wordt winterkamperen steeds populairder. Winterkamperen is mogelijk op 22 Natuurkampeerterreinen en 6 GroepsNatuurkampeerterreinen.

 Steeds meer mensen kamperen in de winter

In de winter van 2018 en 2019 steeg het aantal overnachtingen op de Natuurkampeerterreinen met maar liefst 23%. Het jaar ervoor liet ook al een stijging zien. Steeds meer mensen gaan het avontuur aan en trekken er ook in de winter op uit. Op de website van Natuurkampeerterreinen staan alle terreinen die het hele jaar open zijn.

Voordelen

Er zitten veel voordelen aan winterkamperen: zo weet je (bijna) zeker dat je een plek hebt, soms heb je het terrein voor jezelf. Op de terreinen is het stil. Na een verfrissende boswandeling kun je een vuurtje stoken en genieten van een mooie sterrenhemel. En winterkamperen is avontuurlijk! Wie het buitenleven mist in de wintermaanden moet het beslist een keer proberen.

Leestip:  Boerderijcamping Het Achterste Loo
Voorzieningen

Bij alle Natuurkampeerterreinen staat aangegeven welke voorzieningen ze bieden in de winter. Dit varieert van verwarmd sanitair en een slechtweerruimte waar je kunt lezen, een spelletje doen en soms zelfs koken, tot de mogelijkheid om vuur te stoken bij je tent, camper of caravan. Op bijna alle terreinen is er elektra beschikbaar op de kampeerplek. Een aantal terreinen hebben (verwarmde) Trekkershutten te huur.

Goede voorbereiding

Wie eropuit trekt in de winter moet vooral letten op de uitrusting. Thermokleding, warme slaapzakken, laagjes kleren voor overdag, bescherming tegen regen: het zijn allemaal zaken die het kamperen vergemakkelijken. Als het vriest, is de grond hard en neem je liever een dikkere slaapmat mee, met een extra isolatiemat eronder.  In een caravan of camper is vaak een verwarming ingebouwd en lig je een stuk boven de grond, wat de nachten automatisch aangenamer maakt. Met een goede voorbereiding kun je ook met lagere temperaturen prima kamperen en genieten van het buitenleven.

Leestip:  Fijne feestdagen
Winterkamperen
15-02-2017 DROUWEN – Winterkamperen op Kampeerterrein Borger. Julia Conemans met haar vriendinnen Corien en Josephine. FOTO SHODY CAREMAN
Stichting De Groene Koepel

In de huidige, sterk veranderende recreatiemarkt zet De Groene Koepel zich in voor de ‘groene verblijfsaccommodaties’. Onder de vier kernwaarden natuurbeleving, duurzaamheid, cultuurhistorie en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) zijn binnen De Groene Koepel vertegenwoordigd: de Natuurkampeerterreinen, de GroepsNatuurkampeerterreinen, de Trekkershutten en het DGK Lab.

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in