Vijf tips om te vertragen in Isère Franse Alpen

Koude therapie, bosbaden, stiltewandelingen, yoga hikes en mindful walking

De wintervakantie is het ideale moment om te vertragen, tijd te nemen voor jezelf en te leven in het moment. In de Isère vind je rust en ruimte. Het gebied bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Een ideaal decor om onderstaande activiteiten te beoefenen.

Stiltewandeling bij het klooster Grande Chartreuse

Als er één plek is waar je vanzelf al stil van wordt dan is het het klooster Grande Chartreuse. Onder begeleiding van berggids François Ruby loop je in kleine stapjes door de prachtige bergomgeving. Door de stilte worden je zintuigen enkel geprikkeld door de geur van de naaldbomen, de wind die langzaam door de bomen ruist en het zachte knerpende geluid van sneeuw onder je voeten.
Meer informatie over de stiltewandeling.

Leestip:  Drie keer hiken combineren met lokaal en lekker eten
Bosbaden met Anne-Sophie

Samen met Anne-Sophie, die energetisch therapeut en gids forest bathing is, ga je gedurende twee a drie uur op pad. Tijdens de begeleide wandeling deel je de positieve energie met de omliggende bomen. Forestbathing zorgt ervoor dat depressies, stress en angst afnemen en verbetert het immuunsysteem en -slaapritme.
www.sylvetre.fr

koudetherapie
Natuurlijke koudetherapie in Bourg d’Oisans

Dat koudetherapie goed voor je is, is wetenschappelijk bewezen. Het koude water verbetert de bloedcirculatie, stimuleert de productie van collageen en elastine in de huid en activeert het immuunsysteem. Vanuit hotel Le Milan, biedt men geleide koudetherapie aan waarbij je eerst opwarmt in de sauna en daarna in het kraakheldere en ijskoude naastgelegen riviertje duikt.
surlaroutedesalpes.com

Ademhalingsmethode om je één te voelen met de natuur

In Belledonne biedt Fabienne een ademhalingsmethode aan die zorgt voor een coherent hartritmepatroon in tijden van stress en intense emoties. Je doet de oefeningen buiten waarbij je ademhaling combineert met oefeningen. Hierdoor komt je lichaam geheel in harmonie met de natuur. De oefeningen zijn eenvoudig thuis toe te passen zodat je dagelijks goede balans vindt.
www.fabiennehelip.com

Leestip:  Hiken en eco adresjes in de Franse Ardennen
Ademhalingsmethode
Yoga Hike

Midden in het natuurreservaat Réserve des Hauts Plateaux, gelegen in het Trièves gebied maak je een wandeling die je afwisselt met yoga poses. Tegelijkertijd is er aandacht voor de lokale fauna en flora.
Meer informatie over de yoga hike

Yoga Hike
Over Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust. In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is per TGV trein te bereiken. www.alpesisere.com

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in