Tips & trucs voor impregneren van de tent

0

Het impregneren van uw zeilproduct is van groot belang voor de duurzaamheid. Een goed geïmpregneerd doek is duurzaam beschermd tegen inwerking van vuil, UV, vocht, schimmels en zeer goed water- en vuilafstotend zijn. Als de tent minder waterdicht wordt dan kan het opnieuw impregneren erg handig zijn. Je kunt je buitentent of voortent behandelen met een goede impregneerspray.

Voor goed onderhoud van katoenen tenten dienen om de 5 a 6 jaar opnieuw geïmpregneerd te worden. Dit verhoogt de waterdichtheid en voorkomt schimmelvorming. Het impregneer middel rijkelijk en gelijkmatig aanbrengen met een stoffer of witkwast terwijl de tent opstaat. Nylon tenten kunnen met een spray behandeld worden om de buitenstof weer waterafstotend te maken. Het is gebruikelijk dat de tent alleen aan de buitenkant geïmpregneerd wordt, maar als je het ook binnen doet dan geeft dit een extra bescherming.

Leestip:  Isabella bedankt je voor 65 jaar loyaliteit!

Ook kan je bijvoorbeeld alleen de naden bewerken, denk er dan wel aan dat je de stiknaden schoon maakt. Vuil tast de kwaliteit van het garen aan en is een goede voedingsbron voor schimmels en algengroei. Je kan dit gewoon doen als de tent staat.tent

Voor de meeste materialen is er ook een impregneermiddel om het brandwerend te maken, dit geeft natuurlijk een veilig gevoel. De hoeveel heden voor gebruik is erg afhankelijk van het materiaal maar met 5 liter kan je tussen de 25 m² en 50 m² behandelen.

Impregneer- en reinigingsmiddelen voor tenten zijn te koop op Kampeervoordeel.nl.

 2/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in