ANWB en BlaBlaCar: samenrijden voor buiten- én binnenland

Bestuurders of passagiers die via ‘Samenrijden.nl’ van de ANWB op zoek zijn naar een gedeelde autorit in binnen- of buitenland komen nu direct op de site van BlaBlaCar uit. Voorheen was dat al het geval voor ritten buiten Nederland. De ANWB en BlaBlaCar verwachten dat het aantal gedeelde autoritten met één centraal platform flink zal stijgen. Het ANWB-platform ‘Samenrijden.nl’ – waar vraag en aanbod van autoritten samenkomen – bestaat sinds 2011. Reizigers melden zich aan op de site of krijgen via de routeplanner van de ANWB een tip om een rit te delen. Sinds 2015 werkt de ANWB voor gedeelde autoritten naar het buitenland samen met het Franse BlaBlaCar. Nu wordt deze samenwerking uitgebreid met autoritten binnen Nederland. BlaBlaCar ‘vervoert’ per kwartaal meer dan 10 miljoen passagiers binnen heel Europa.

Leestip:  Bewuster energiegebruik door dynamische uurtarieven

“We zijn erg blij met de intensieve samenwerking met de ANWB. Zo vinden reizigers die een rit aanbieden of op zoek zijn naar een rit, elkaar nog makkelijker op één platform,” aldus Shana Smeets, Country Manager Benelux bij BlaBlaCar. “Sinds mei dit jaar is BlaBlaCar ook met een kantoor in Amsterdam gevestigd, waardoor we nog beter in staat zijn om de huidige, vertrouwde community uit te breiden in Nederland. De samenwerking met de ANWB is hier een goed voorbeeld van”

Over BlaBlaCar
BlaBlaCar is wereldwijd de leidende ride sharing community die passagiers met elkaar verbindt die op zoek zijn naar lange afstandsritten met een bestuurder die dezelfde kant op gaat. Het platform is ontwikkeld om een veilige, op vertrouwen gebaseerde community te creëren met duidelijke identiteiten van bestuurders en uitgebreide ledenprofielen. Leden kunnen zelfs aangeven hoeveel ze kletsen op een schaal van ‘Bla’ tot ‘BlaBlaBla’, waarvan de naam BlaBlaCar is afgeleid.  BlaBlaCar creëert een door mensen gebouwd netwerk met een vertrouwde community van bestuurders en passagiers. BlaBlaCar telt meer dan 30 miljoen leden in 22 verschillende landen.

Leestip:  ANWB voorlopig gestopt met het verzekeren van fatbikes

Bron ANWB

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in