Primeur: eerste energielabel ooit voor een caravan! 

Als eerste caravan ooit heeft het model Shelter van Kip een energielabel gekregen. Door metingen op basis van bouwkundige opbouw en isolatie in vloeren, wanden, dak en de ventilatie mag de Shelter sinds deze week het hoge energielabel A voeren!

Kip Shelter model Plus

(Gemeten caravan: Kip Shelter model Plus met als extra optie: 1x 45 watt zonnepaneel.)

Het Energielabel: Met een energielabel kunnen kopers en huurders in één oogopslag zien of een gemeten object zoals in dit geval een caravan zuinig of onzuinig is. Dat is handig, want een keuze voor een zuinige caravan betekent: meer comfort en minder CO2-uitstoot, dus beter voor het milieu. Met het energielabel kunt u zien of de kampeerwagen weinig energie verbruikt (energielabel A) of veel (label G).

Milieubewust kamperen: Naast de gemeten variabelen uit het energielabel heeft de Kip Shelter extra eigenschappen die milieu besparend kamperen mogelijk maken, zoals het lage brandstof verbruik van het trekkend voertuig. Dit wordt gerealiseerd door het lichte gewicht van de Shelter (al vanaf 560 kg) en het aerodynamisch ontwerp met o.a. een lage hoogte (hefdak). De Kip is hierdoor een genot om mee te rijden.

Leestip:  De Circulaire caravan als toekomst?

Tip! –> Regulier heeft u voor de Kip modellen door het lichte gewicht enkel een B rijbewijs nodig.

Geschikt voor de voertuigen van nu en de toekomst

Geschikt voor de voertuigen van nu en de toekomst

Duurzaam kamperen en terug naar de basis is de trend van dit moment. Gezamenlijk met deze trends en het stijgend aantal elektrische en hybride auto’s is de Kip Kampeerwagen helemaal in trek. De Kip kampeerwagens spelen hier optimaal op in, met modellen vanaf 560 kilo (Shelter Basic) en de iets grotere Kip Kompakt met slechts 790 kilo en het gestroomlijnde uiterlijk, maken de Kip Kampeerwagens uitermate geschikt voor de trekvoertuigen van nu en de toekomst.

Kip verwacht binnen afzienbare tijd het hoogste energielabel ook te realiseren voor andere populaire Kip modellen zoals: de KompaktVision en Greyline.

Kip kampeerwagens:

Uniek Licht Outdoor Waardevast Toekomstbestendig #MadeinHolland

Leestip:  90 jaar Kip Caravans

Kip ShelterKip Shelter (vanaf 560 kg)
Het gevoel van tent kamperen in een kleine kampeerwagen. Voorzien van extra comfort, zoals een standaard 2 meter bed, mobiel toilet, vloerverwarming en veel opbergruimte. Tevens zorgen het hefdak en de luifel voor een extra avontuurlijke sfeer en ventilatie in de Kip Shelter.

 5/5 (5)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in