Overname Eurosporvac door Rent-a-Tent

MARKELO- De Markelose tentaanbieder Rent-a-Tent heeft het familiebedrijf Eurosporvac overgenomen. Het online bedrijf breidt door de overname van ruim 400 tenten fors uit.

Eurosporvac, een internationaal actieve Nederlandse onderneming, is sinds 1988 gespecialiseerd in campings en glamping. Het familiebedrijf van S.A.J. Jonk uit het Noord-Hollandse Zuidoostbeemster verhuurt tenten op meer dan 22 bestemmingen in binnen- en buitenland.

V.l.n.r.: Marieke de Boer en Hendrik Gersen (Rent-a-Tent), Marie Louise Jonk-Plug en Simon Jonk.

Kamperen populair

Campingspecialist Rent-a-Tent verwacht na de overname van Eurosporvac het bedrijf verder uit te kunnen breiden. De touroperator uit Markelo beschikt over meer dan duizend eigen ontwikkelde huurtenten, op meer dan honderd locaties in heel Europa. ,,Kamperen wordt steeds populairder, de verhuursector zit daardoor sterk in de lift. Steeds meer vakantiegangers willen het echte gevoel van kamperen beleven en gaan op reis met een tent of toercaravan. De ontwikkeling zien we daadwerkelijk terug in onze boekingen”, licht directeur Hendrik Gersen van Rent-a-Tent toe.

Leestip:  365 nieuwe dagen om te dromen

De directie van het bedrijf zegt goede kansen te zien in de overname. Voor zakelijke activiteiten in binnen- en buitenland zien eigenaar Gersen en commercieel manager Marieke de Boer diverse groeimogelijkheden. ,,Door de overname kunnen meer tenten verhuurd worden, is het aantal staanplaatsen uitgebreid en beschikken we over meer materiaal”, meldt Gersen. ,,Bovendien is Eurosporvac een grote naam in het middensegment.”

Trend

De ANWB merkt dat Nederlanders steeds vaker in binnen- of buitenland kamperen. Volgens de verkeersorganisatie trekken jaarlijks circa 3,5 miljoen Nederlandse vakantiegangers eropuit met tenten, vouwwagens, campers of caravans. Daarnaast is de verkoop van caravans en campers tussen 2017 en 2018 (eerste drie maanden van het jaar) aanzienlijk toegenomen.

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in