Kamperen in de Corrèze

In de zomermaanden wemelt het van de toeristen in Frankrijk. Zo zie je in de Dordogne meer Nederlandse en Engelse nummerplaten op de weg dan Franse. Ieder plekje en stekje wordt platgelopen. Heb je geen zin in het toeristen circus, maar wil je wel graag in deze streek kamperen, dan is de Corrèze een absolute aanrader.

De Corrèze ligt naast de Dordogne in de regio Nouvelle-Aquitaine en is in tegenstelling tot dat populaire departement een relatief arm, ongerept gebied. De natuur is veel wilder, met veel bossen, hoge heuvels en diepe dalen. Er groeien overal bremmen, die het landschap knalgeel kleuren in het voorjaar. Een lust voor het oog. Daarnaast kent de Corrèze veel schilderachtige dorpjes, kastelen en kasteelruïnes, die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken.

Kleinschalige campings

Er zijn verschillende kleine, charmante campings waar je prima kunt vertoeven. Bijvoorbeeld bij Moulin de la Geneste, een kleine camping met 25 plaatsen bij een meertje waar je op forel kunt vissen. Er zijn speelveldjes voor de kinderen en er zijn kano’s aanwezig.

Leestip:  Natuurlijke Camping Schoneveld aan de rand van Ruurlo

Of wat dacht je van Camping a la ferme Pébru? Deze kleinschalige familiecamping is gesitueerd in een kampeerbos met maximaal tien plaatsen en beschikt over een eigen meertje. Verder zijn er vijf verschillende Frans-landelijk ingerichte kleine huisjes en een Gite. Je kunt er heerlijk van de rust genieten, lange wandelingen maken en je kunt er terecht voor het volgen van fotografiecursussen.

De mooiste bezienswaardigheden

Je kunt je gemakkelijk een vakantie lang vermaken in de Corrèze. Een absolute aanrader is Les Tours de Merle, een ruïne van een vijftiende eeuws kasteel, gelegen op een steile rots in een meander van de rivier Maronne. Je kunt de historische locatie op eigen houtje verkennen. Er zijn verschillende mooie wandelroutes rond het kasteel.

Even verderop kun je Tours de Carbonnières bezoeken. Deze ruïne van een middeleeuws kasteel met bijbehorend dorpje is iets kleiner dan Les Tours de Merle en is vrij toegankelijk. Ook hier kun je heerlijk wandelen.

Leestip:  Camperreis maken door Nieuw-Zeeland: Wat moet je allemaal weten?

Collonges-la-Rouge is een van ‘Les plus Beaux Villages de France’, de mooiste dorpen van Frankrijk. Alle gebouwen in het bijzondere en schilderachtige dorpje zijn opgetrokken uit rood zandsteen. Een klein stukje over de grens van de Corrèze, in de Cantal, ligt nog zo’n ‘plus Beaux Villages de France’. Sales is net zo mooi en idyllisch, maar dit dorp is opgetrokken uit Vulkanisch gesteente.

Dit zijn slechts enkele tips voor uitstapjes in deze regio. Er is nog veel meer om te ontdekken in de veelzijdige Corrèze. Met ongeveer tien uur rijden ben je in de Corrèze. Je kunt er in een dag naartoe rijden, of een of meerdere tussenstops maken. Zorg wel voor een goede autoverzekering, want als je pech krijgt en je beheerst de Franse taal niet of onvoldoende, dan is het heel fijn om toch gemakkelijk goede hulp te krijgen.

Leestip:  Populariteit camperen blijft stijgen
 4/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in