Meest innovatieve caravan en camper

ANWB kiest meest innovatieve Caravan en Camper van het Jaar 2018. Dit jaar gaan de titels van Caravan van het Jaar en Camper van het Jaar 2018 naar respectievelijk de Dethleffs Coco en de Pössl Summit 600 Plus. De prijzen zijn vanmiddag, woensdag 11 oktober, uitgereikt op de openingsdag van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht.

Deze jaarlijkse onderscheiding voor de meest innovatieve caravan en camper is een initiatief van het ANWB-tijdschrift Kampeer en Caravan Kampioen. Een vakjury bestaande uit journalisten met ruime ervaring en inzicht in de volledige caravan- en campermarkt en KCK-lezers bepalen de uiteindelijke winnaars.

Dethleffs Coco

De jury: “De Dethleffs Coco is het resultaat van een project waar technici uit de hele Hymer-groep hun schouders onder hebben gezet. Met als gezamenlijke doel gewichtsbesparing leveren ze een belangrijke bijdrage aan de verdere ontwikkeling van caravans voor de nabije toekomst. De caravan blinkt uit in ergonomie en design. Het interieur van de Coco bestaat voor een deel uit modulaire meubelen. Ze zijn dus verplaatsbaar waarmee meteen duidelijk wordt dat ze geen aandeel hebben in de stevigheid van de carrosserie. De opbouw dankt zijn stijfheid aan een combinatie van lichtgewicht materialen en doordachte vormgeving.”

Leestip:  BOVAG - Kabinet zet rem op verduurzaming mobiliteit
Pössl Summit 600 Plus

De jury: “De Summit 600 Plus is, vergeleken met andere buscampers in dit segment, voorzien van een zeer compleet interieur met doordachte ergonomie en vakkundige afwerking. Afgeronde vormen in het keukenblok en de tafel vergroten de bewegingsvrijheid. De zichtlijnen zijn optimaal door het lage meubelwerk naast het keukenblok. De toiletruimte verander je in een douchecabine dankzij een draaibare wand. Andere pluspunten zijn dakisolatie, luxe vensters, een uitgebreide verwarming, sfeerverlichting, een groot bed en uitgebreide voorzieningen in de cabine zoals een tweede airbag, cruisecontrole en verstelbare stoelen. Tel daarbij de Citroën Jumper als basis met standaard een 2.0 liter Euro-6 BlueHDi-dieselmotor met maar liefst 163 pk en je hebt een winnaar.”

De Dethleffs Coco gaat rond de € 17.500 kosten. De Pössl Summit 600 Plus is er voor € 54.900. Beide modellen zijn te bewonderen op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht. De beurs is geopend van woensdag 11 tot en met zondag 15 oktober 2017.

Leestip:  Vijf innovatieve camperbouwers in nieuwe Kampeerauto

In het grootste kampeermagazine van Nederland, de ANWB Kampeer en Caravan Kampioen, staat een uitgebreid verslag van de Caravan en Camper van het Jaar 2017. Meer informatie: anwb.nl/kamperen

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in