Je camper in en de vakantie begint

Zeker wanneer vrijuit op vakantie gaan even niet zo vanzelfsprekend is, neemt de populariteit van de camper toe. Je stapt de deur uit je camper in en je vakantie begint. Of je nu dichtbij huis blijft of verder weggaat, op stap gaan met de camper geeft je meteen dat heerlijke vakantiegevoel.

Ultieme vrijheid ervaren met een camper

Eropuit trekken met de camper geeft veel mensen een ultiem gevoel van vrijheid. Want door alle voorzieningen in een camper ben je vrijwel selfsupporting en kun je recreëren en overnachten waar je maar wil. Zodra je met je rijdende vakantiehuis vertrokken bent, begint de pret. De camper maakt het rondreizen gemakkelijk en biedt bovendien voor elk wat wils. Want of je nou in een stad wil kamperen of liever de rust opzoekt, het kan allemaal. En wil je rustig overnachten maar overdag genieten van mooie highlights in de omgeving? Dan neem je bijvoorbeeld een elektrische vouwfiets mee. Een groot deel van de mensen vindt het heerlijk om in ons eigen land met de camper op vakantie te gaan. Anderen kiezen er juist voor om langzaamaan steeds weer een stukje verder op te schuiven en nieuwe gebieden te verkennen.

Populariteit van de camper stijgt

Het aantal campers en caravans in ons land is de laatste jaren flink gestegen. In september 2020 stond de teller op 558.000 geregistreerde kampeerwagens en caravans in Nederland. Kamperen gaat dan ook goed samen met de ‘anderhalvemetersamenleving’. Met het groeiende aantal camperbezitters stijgt eveneens de vraag naar camperplaatsen. Voor gemeenten kan het faciliteren van camperlocaties interessant zijn voor het bouwen aan hun naamsbekendheid of imago en om de lokale middenstand te ondersteunen met de aanwezigheid van meer toeristen. Doordat veel mensen hun camper bovendien vrijwel het hele jaar door gebruiken, duurt het recreatieseizoen ook steeds langer.

Steeds meer jonge mensen kiezen voor een camper

Onder senioren is de camper eigenlijk altijd al een geliefd kampeermiddel geweest. Maar uit cijfers blijkt dat ook steeds meer jonge mensen ervoor kiezen om een camper aan te schaffen in coronatijd. Voor jongeren en gezinnen met kleine kinderen is de camping dan ook een heerlijke plek om vakantie te vieren. Bovendien zijn vooral jongere mensen steeds meer op zoek gegaan naar wat er allemaal nog wel mag en kan. Kamperen en het vrije gevoel ervaren van buiten zijn, spreekt hen nu meer dan ooit aan. Bovendien brengt het vaak een gevoel van nostalgie naar boven en denken zij terug aan de mooie tijd die ze in hun jeugd hebben beleefd op de camping. Al langer populair onder jongere levensgenieters zijn de retro Volkswagenbusjes. Deze bieden misschien wat minder comfort, maar ze leveren je onderweg wel een hoop glimlachen op door hun vrolijke uitstraling.

 5/5 (2)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in