Tips voor snel en voordelig internet op de camping!

Heerlijk relaxen op de camping met je favoriete muziek of ’s avonds lekker onderuit gezakt een filmpje kijken? Daar heb je een goede internetverbinding voor nodig. De wifi-verbinding van de camping zelf is niet altijd even snel en bovendien ook niet altijd veilig.

Geen nood, want met 4G internet ga je dit probleem gemakkelijk uit de weg. We vertellen je meer over de voordelen van 4G en hoe je het goedkoopste abonnement vindt.

Nadelen wifi op de camping

Je kent het misschien wel: ben je net lekker aan het internetten, hapert de verbinding. Het is een veelvoorkomend probleem bij wifi-verbindingen die drukbezet zijn, bijvoorbeeld op de camping.

Daarnaast is zo’n wifi-verbinding niet altijd even veilig. Je kunt er gemakkelijk toegang toe krijgen en dat geeft cybercriminelen de ideale kans om jouw gegevens te stelen. Maak je toch gebruik van een openbare wifi? Dan is het in ieder geval aan te raden om je verbinding te versleutelen met een VPN.

Soms vragen campings hoge tarieven voor internetgebruik, en dan moet je voor die prijs ook nog maar eens afwachten of het internet op jouw plekje goed werkt. Je zou niet de eerste zijn die meerdere euro’s neerlegt voor een slechte verbinding. Dit hoef natuurlijk niet bij iedere camping het geval te zijn, maar voorkomen is beter dan genezen. Met 4G internet zit je safe!

4G internet op vakantie

Met een 4G abonnement op je smartphone heb je in principe altijd toegang tot snel internet. Als je op vakantie gaat dan is het slim om rekening te houden met de grootte van je bundel, soms is deze namelijk niet toereikend bij intensief gebruik.

De meeste providers hebben speciale (buitenland)bundels die je kunt activeren voor een kortere periode. Dat is goedkoper dan over je huidige abonnement heenkomen, want dan ga je per MB betalen. Check daarom voordat je op vakantie gaat welke bundels er beschikbaar zijn.

Heeft jouw huidige aanbieder geen aantrekkelijke bundels of ben je sowieso op zoek naar een goedkoper internet abonnement? Dan is internet vergelijken de boodschap! Veel aanbieders bieden welkomstkortingen, dus een keer in de zoveel tijd overstappen is financieel gezien sowieso de moeite waard. Als je een abonnement op vast internet en 4G internet combineert, dan krijg je vaak nog eens extra korting.

Smartphone als hotspot gebruiken

Met 4G internet op je smartphone kun je andere apparaten toegang geven tot je mobiele internet. Hierbij stel je je telefoon in als hotspot. Je kunt nu via je laptop of tablet verbinding maken met je smartphone. Let er wel op dat je je hotspot afschermt met een code, want anders kan iedereen op de camping gebruikmaken van jouw netwerk.

Camper als ‘thuiswerkplek’

De camping wordt tegenwoordig steeds populairder als thuiswerkplek. Werken in een camper geeft rust, en door een ‘werkvakantie’ naar de camping te boeken heb je meer afwisseling en krijg je inspiratie, zo blijkt uit onderzoek.

Ook hiervoor heb je natuurlijk goed internet nodig. Juist hierbij is het belangrijk dat je gebruikmaakt van je eigen internet om gegevens zoveel mogelijk af te schermen. Gebruik in dit geval een VPN.

Gebruik je de camper thuis als werkplek, dus zonder een campingplekje te huren, maar gewoon in je achtertuin? Dan kun je gebruikmaken van je eigen wifi-verbinding. Mocht het internet vertragen door de afstand, dan biedt een wifi-versterker uitkomst.

 3.6/5 (14)

Wat is je waardering?

2 REACTIES

 1. Als herintredende kampeerder met een caravan liep ik al snel tegen een aantal wifiproblemen aan: betalen voor één apparaat, beveiliging. Hieronder genoemd apparaat loste mijn problemen op: je kunt er meerdere apparaten op aansluiten en die krijgen allemaal een goed signaal. Dan moet het signaal op de camping wel in orde zijn! Signaal op de camping slecht? Dan wordt het ook slecht doorgegeven!
  Je hebt met dit simpel te installeren routertje + antenne wel je eigen beveiligde netwerk! Een buurman op een van de campings wilde me niet geloven. Die heb ik, samen met zijn hele familie een dag toegang gegeven. Hij was verbaasd over de kwaliteit! Een aanrader! En niet alleen uit economische overwegingen, hoewel je voor meer apparaten niet meer hoeft te betalen en zo je aanschaf ook nog terugverdient!
  WiFi-Camp Pro2v2 wifi extender & router

  • Zelf heb ik de WiFi-Camp Pro2v2 terug gestuurd omdat het niet beviel. Ik had hem vooral gekocht om Ziggo-Go te streamen naar mij Chromecast.
   Met gewoon internetten redt hij zich prima, maar streamen is toch teveel gevraagd. Na 2 minuten hield de Camp Pro het voor gezien en viel dan uit. Het lag niet aan de WiFi van de camping, want wanneer ik dat signaal rechtstreeks streamde naar de Chromecast werkte het perfect.
   Ook thuis, op mijn eigen WiFi aangesloten, had ik hetzelfde probleem.
   Volgens de leverancier zal er bij streamen waarschijnlijk te veel data verkeer gegenereerd worden wat de WIFI camp niet aan kan.
   Jammer, maar helaas.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in