Slim bedacht: het flexibele interieur van buscamper Ventje

Heerlijk, het voorjaarszonnetje straalt. Je hebt urenlang gewandeld in de bergen en je zou maar wat graag even uitpuffen op een fijne loungebank. Gelukkig kan dat nu ook in je eigen camper. Frank Westland uit Utrecht heeft met zijn ‘Ventje’ een camperbus ontworpen waarmee je binnen kan zitten, liggen en loungen. En alles kan ook naar buiten gezet worden. “Een interieur dat is aan te passen aan het moment van de dag.”

Ventje is een Volkswagen camperbus met een flexibel interieur, legt Frank (33) uit. Hij is industrieel ontwerper en heeft drie jaar gewerkt aan dit innovatieve camperontwerp. “De inrichting is in een handomdraai te veranderen”, vertelt hij enthousiast. “Zo kun je in de ochtend ontbijten aan een tafel met vier stoelen en in de middag kan je die stoelen omtoveren tot buitenstoelen. Je hoeft dus geen extra klapstoelen mee te nemen. In de avond verander je de opstelling naar een loungebank en als je gaat slapen maak je er een bed van.”

Leestip:  LEAVV Zet Duurzaam Kamperen op de Kaart

FrankFrank merkte tijdens zijn eigen kampeertrips dat de meeste buscampers met een standaard interieur tekort schoten. “Ik liep altijd tegen dezelfde dingen aan. Ik wilde buiten en staand koken, veel opbergruimte en een goed matras. Vaak zat er alleen maar een bedbank in. Ik wilde liever wat meer comfort. Daarnaast”, zegt Frank, “zijn de meeste interieurs van kunststof gemaakt, wat niet echt sfeervol is.” En dus sloeg hij aan het ontwerpen. Het resultaat, een gezellig, houten interieur met veel slimme opbergruimtes, testte hij zelf drie maanden in Nieuw-Zeeland . In Nederland ging het Ventje daarna als een speer. In het eerste jaar zijn al honderd campers verkocht.

Interieur ventje 1 Interieur ventje 2 Interieur ventje 3

En dat is te begrijpen. Elk hoekje en gaatje van de compacte buscamper is benut voor opbergruimte. “Je kan altijd overal bij, in welke opstelling je de zithoek ook zet”, legt Frank uit. De keuken zit achterin de camperbus, waardoor je zowel binnen als buiten (onder een afdakje) kan koken. Alle lades zijn van beide kanten te openen en door de vele ramen rondom hou je altijd een connectie met de natuur buiten. “Met een Ventje heb je een gezellige en comfortabele camper omde natuur in te trekken en city-trips te maken.”

Leestip:  ANWB Camper en Caravan van het Jaar 2024

Website Ventje: www.ventje.com

 4.8/5 (4)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in