Een prachtig wandelgebied ontsloten: Baronie van Breda

Bij Uitgeverij Elmar verscheen onlangs: De Mooiste Netwerkwandelingen – Baronie van Breda

Charles Aerssens en Theo Halin hebben in 2020 een wandelgids gepubliceerd in de serie De Mooiste Netwerkwandelingen. Dat succesvolle boek beschrijft 15 wandelingen in de regio Hart van Brabant. Nu ze in dezelfde reeks wandelgidsen de titel Baronie van Breda hebben geschreven ligt de lat hoog. Ze maakten 15 routes met een lengte tussen de 8,5 en 16 kilometer, zoveel mogelijk over onverharde paden. Alle wandelingen zijn te vinden in het wandelroutenetwerk Brabant en (over de grens) in het wandelroutenetwerk van de Antwerpse Kempen.

De Baronie van Breda omvat het historische gebied rondom de stad Breda. Hier vind je het gevarieerde landschap vol tegenstellingen waar Brabant zo geliefd om is. Aerssens en Halin nemen de wandelaar mee langs statige lanen die leiden naar uitgestrekte landgoederen en oude domeingoederen. In de wijde omtrek van Breda wandel je door natuurgebieden met bossen, oude vennen en kronkelende beekjes. De wandelingen voeren je door het Mastbos, de Chaamsche Bosschen, het Markdal, de Strijbeekse Heide, het Ulvenhoutse Bos en de Vuchtpolder.

Leestip:  Koken op het kampvuur met eetbare wilde planten

Dit rustieke Brabantse land heeft de auteurs duidelijk geínspireerd. De wandelingen vol afwisseling nodigen je uit om op pad te gaan langs plekjes, die onbekend zijn bij het grote publiek. De routes gaan door een landschap waar natuur en cultuur elkaar ontmoeten. De wandelingen bieden variatie, veel historische informatie, en ze leiden de wandelaar langs flora en fauna. Deze wandelgids doet de regio Baronie van Breda de eer aan die het verdient.

Wandelgidsen in de reeks De Mooiste Netwerkwandelingen hebben altijd:

  • 15 boeiende wandelingen, zoveel mogelijk onverhard
  • Downloadbare GPS-tracks
  • Wandelingen op gemarkeerde wandelnetwerken
  • Topografische routekaarten

De Mooiste Netwerkwandelingen

Baronie van Breda

136 pagina’s| paperback| Uitgeverij Elmar | € 16,99 | ISBN 9789038928425

 5/5 (2)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in