De Flair 880 maakt zijn debuut op de Caravan Salon 2023

Met de succesvolle marktintroductie van de nieuwste generatie van de Flair-camper vorig jaar heeft Niesmann+Bischoff de liner-klasse volledig opnieuw gedefinieerd.
Op de Caravan Salon van dit jaar in Düsseldorf (26/08 – 03/09/2023) presenteert de premium camperfabrikant de Flair 880 – de kortere versie van de modellenreeks.

Hoogste kwaliteit van buiten, maar de echte verrassing wacht van binnen: Niesmann+Bischoff stelt geheel nieuwe normen voor het interieur van de Flair. De stijl is modern, clean, tijdloos en minimalistisch, maar zonder in te leveren op design, materialen of gezelligheid. Boordevol materialen van topkwaliteit, veel innovatieve ideeën en een breed scala aan verschillende configuraties, kunnen klanten hun droom premium liner waarmaken.

Niesmann+Bischoff

In vergelijking met zijn voorganger is aan de buitenkant meteen duidelijk dat het exterieur van de Flair een make-over heeft gekregen en daardoor aanzienlijk is verbeterd – het is een voering die de aandacht trekt. Een modern, sportief ontwerp met rechte lijnen en ingetogen en eenvoudig. De koplampen, dagrijlichten en achterlichten creëren een uniforme en zeer onderscheidende kenmerkende look voor het voertuig. De getinte ruiten van echt glas benadrukken de elegante uitstraling van het exterieur.

Het is het interieur van de Flair dat echt schittert. Dit wordt onderstreept door de slogan van het merk – “Clou inside” – en het moderne interieurontwerp is een grote verandering ten opzichte van de meer conservatieve interieurs die te vinden zijn in andere lijnmodellen.

interieur

Opvallend is de goede zichtlijn en de grote hoeveelheid ruimte in de camper. In vergelijking met het vorige model is de opstap naar de eenpersoonsbedden – die in het midden aansluiten – veel groter gemaakt. De face-to-face zitgroep, die met twee extra veiligheidsgordels kan worden omgevormd tot een dwarsbank, en de klaptafel met verstelbare poot dragen bij aan dit gevoel van open ruimte. Samen creëren ze een brede doorgang van de cabine tot aan het achterbed.
De plafondkasten aan de voorzijde van de camper zorgen voor extra bergruimte. Desgewenst kunnen klanten er echter voor kiezen om hier twee extra slaapplaatsen te hebben, met een hefbed dat vrijwel in het plafond verdwijnt.

Leestip:  Kom naar het Eventje!

opstap naar de eenpersoonsbedden

Keuze uit twee opbouwlengtes

Voor het eerst zal naast de Flair 920 (9,27 m lengte) ook de bijna 40 cm kortere Flair 880, met een lengte van 8,87 m, te zien zijn op de Caravan Salon. Beide uitvoeringen van de Flair hebben dezelfde indeling van de ruimte. Hoewel de kitchenette wat korter is, is hij toch van alle gemakken voorzien. Van de elektrisch bedienbare, uitschuifbare afzuigkap en vaatwasser tot de grote oven met grill en de handige magnetron.

Van de elektrisch bedienbare, uitschuifbare afzuigkap en vaatwasser

Talrijke verschillende configuraties

Het moderne design met functionele vrijheid is wat veel klanten al waarderen aan de keuken. Bij de Flair 880 is ook de grote koelkast met apart vriesvak geïntegreerd in de wandkast, wat een zeldzaamheid is in campers – hierdoor wordt het meubeldesign niet onderbroken door de koelkastdeur. Hierdoor lijkt het woonoppervlak veel groter, aangezien de koelkast en kledingkast één geheel vormen.

Het ontwerp kan op verschillende manieren worden aangepast: onafhankelijk van de andere meubels is er keuze uit echt houtfineer voor de plafondkasten in de keuken en de ladefronten, waaronder “Walnut planket”, “Breeze Oak” of mat wit. Een keukenwerkblad van massief oppervlaktemateriaal met steeneffect is verkrijgbaar met geïntegreerde spoelbak.

keukenwerkblad

Het nieuwe Flair-assortiment is niet alleen verkrijgbaar in een elegante, witte lakafwerking, ook sportief “Eifelgrijs” is mogelijk, met keuze uit verschillende exterieurafwerkingen.

Leestip:  Volop ruimte voor viervoeters in Flowcamper Fellschnute
Multifunctionele dubbele bodem en techniek zorgen voor meer zelfvoorziening

De Flair biedt ook veel ruimte onder de voeten: alle vitale tanks en slimme technologie zijn verborgen door een zeer praktische dubbele bodem. Alle installaties zijn zo gerangschikt dat er zoveel mogelijk opslagruimte wordt gecreëerd en de toegang wordt vergemakkelijkt. Dankzij het intrekbare baksysteem kan de nieuwe ruimte niet eenvoudiger worden gebruikt – zelfs niet in de Flair 880 met zijn kortere carrosserielengte.

In de Flair ben je uiterst zelfvoorzienend: de liner is bijvoorbeeld standaard uitgerust met een 100 Ah lithiumaccu. De onafhankelijke stroomvoorziening kan worden opgevoerd tot 6 x 100 Ah – gecombineerd met een krachtige omvormer en lader en een batterijbeheersysteem. Ook is er de keuze uit een 220 of 440 watt zonne-energiesysteem. Een verswatertank van 370 liter en een vuilwatertank van 250 liter zijn standaard aan boord. Voor nog meer zelfvoorziening omvat het optionele linerpakket een vast tanktoilet met een tank van 200 liter, een keramische pot en vloerverwarming.

Veiligheid voorop – de Flair is een pionier op het gebied van rijveiligheid

De elektronische hulpsystemen van de Iveco Daily 70 C18, zoals Emergency Brake Assist, Adaptive Cruise Control en Lane Departure Warning System, bieden een echte meerwaarde op het gebied van veiligheid en comfort. Niesmann+Bischoff heeft al deze populaire opties gecombineerd in één rijveiligheidspakket.
Bovendien blijft de Flair de enige voering met airbags, ESP, een gordelspanner en een crashmechanisme voor de rem. Hoewel dit al geruime tijd gebruikelijk is in personenauto’s, blijft dit unieke veiligheidsconcept in de IVECO liner-klasse van volledig geïntegreerde campers een uniek verkoopargument voor de Flair.

Leestip:  Maximaal reisplezier met deze Campergidsen
Over Niesmann+Bischoff

Niesmann+Bischoff GmbH is een Duitse fabrikant van exclusieve campers. Het hoofdkantoor en de productielocatie bevinden zich in Polch in Rijnland-Palts. Het bedrijf produceert luxe campers in de series iSmove, Arto en Flair. Elke camper ondergaat een individuele waardeverbetering van planning tot eindinspectie. Niesmann+Bischoff GmbH is sinds 1996 een dochteronderneming van de Erwin Hymer Group.

Over Erwin Hymer Groep

De Erwin Hymer Group is een 100 procent dochteronderneming van THOR Industries, een van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van recreatieve voertuigen met meer dan 32.000 werknemers wereldwijd. De Erwin Hymer Group verenigt camper- en caravanfabrikanten en specialisten in camper- en caravanaccessoires, verhuur en financiering onder één dak. Tot de Erwin Hymer Group behoren de camper- en caravanmerken Buccaneer, Bürstner, Carado, Crosscamp, Compass, Dethleffs, Elddis, Eriba, Etrusco, Hymer, Laika, LMC, Niesmann+Bischoff, Sunlight en Xplore, de verhuurbedrijven Crossrent, McRent en rent easy, evenals de chassisspecialist Goldschmitt, de accessoirespecialist Movera en het toerportaal freeontour.

Meer informatie vindt u op www.erwinhymergroup.com.

 4/5 (5)

Wat is je waardering?

2 REACTIES

  1. Dankzij het intrekbare baksysteem kan de nieuwe ruimte niet eenvoudiger worden gebruikt – zelfs niet in de Flair 880 met zijn kortere carrosserielengte.

    Klopt deze zin wel?
    Je zou denken dat het intrekbare systeem juist eenvoudiger zou zijn en leiden tot meer gemak!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in