De Mooiste Netwerkwandelingen De Achterhoek & De Liemers

In het voorjaar van 2018 startte Uitgeverij Elmar de reeks De Mooiste Netwerkwandelingen. Inmiddels is deze fijne en praktische serie niet meer weg te denken uit het aanbod van wandelgidsen. Deze week het tiende deel: De Achterhoek & De Liemers.

De wandelgidsen in deze reeks ontlenen hun succes aan een heel heldere opzet die zijn waarde in de praktijk heeft bewezen. Het compacte formaat valt direct op; de boekjes passen in elke jas- of broekzak. Maar primair gaat het een wandelaar natuurlijk om de route. Daar is in deze reeks veel aandacht voor. Om te beginnen voeren alle wandelingen langs gemarkeerde wandelknooppunten, zodat je altijd makkelijk de weg vindt. Daarnaast is van elke wandeling een topografische kaart in het boekje opgenomen. En dan zijn er ook van elke wandeling gratis GPS-tracks beschikbaar. Dus zoeken naar de juiste route is verleden tijd.

Leestip:  Leer knopen leggen voor zeilsport, klimmen en kamperen

netwerkwandelingenHet wandelnetwerk biedt de wandelaar ontelbaar veel mogelijkheden. Snelderwaard en Lautier hebben de mooiste routes uit De Achterhoek & De Liemers uitgekozen. Omdat de route duidelijk is, kun je genieten van de omgeving en de verhalen over de bewoners van de kastelen, havezaten en scholtenboerderijen die zo karakteristiek zijn voor deze omgeving. Landschapsfoto’s en historische illustraties maken de beleving compleet. De achtergrondteksten over de historie van de streek maken de wandelingen extra interessant.

De gids beschrijft 15 gemarkeerde wandelingen, in lengte variërend van 7 tot 18 kilometer. Ze lopen door het glooiende coulisselandschap tussen de IJssel en de Duitse grens met zijn akkers, weiden, bosjes en heidevelden. Bij ruim de helft van de routes is een hoofdrol weggelegd voor landgoederen, kastelen en de omringende bossen. Twee andere wandelingen gaan voornamelijk door hellingbos, want de streek kent ook heuvels. Dan zijn er nog de routes langs de beken op het platteland en de in ere herstelde Zieuwentse kerkpaden. Plus een wandeling die de Duitse grens overgaat, rondom een groot ven waar het in het voorjaar wemelt van de flamingo’s. Ongetwijfeld zal deze nieuwe compacte wandelgids een grote groep mensen veel wandelplezier bezorgen.

Leestip:  Fiets en Wandelbeurs 2024

kaartDe Mooiste Netwerkwandelingen De Achterhoek & De Liemers
• 15 Wandelingen van 7 tot 18 km
• Altijd langs knooppunten
• Altijd gratis GPS-tracks
• Altijd topografische kaarten
• Compact en praktisch formaat
136 pag. | Uitgeverij Elmar BV € 14,99 | ISBN 9789038927886

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in