De ervaring van een boot, het comfort van een vakantiehuisje

Het Bossche jachtbouwbedrijf The Coon – Watersport presenteerde onlangs het allereerste proof of concept van The Coon. The Coon is een karakteristieke aluminium tiny floating house boat die op klassieke wijze is geklonken. Het ontwerp is geïnspireerd op stijliconen als de Dakota / Airstream caravan. Een bijzondere combinatie van een Amerikaanse klassieker en Dutch design en daarmee een echte eyecatcher op het water. Het idee achter The Coon is om een innoverend en duurzaam concept te ontwikkelen dat het water op een slimme en milieuvriendelijke manier gebruikt; een tiny floating boat, varend of drijvend, die voor allerlei doeleinden dienst kan doen. ’s-Hertogenbosch heeft de primeur als thuishaven van de allereerste The Coon. Sinds kort ligt ze in de Zuid-Willemsvaart aan de Tramkade in ’s-Hertogenbosch. Deze eerste versie is een tiny floating bed & breakfast. Ze combineert de bijzondere ervaring van een overnachting op een boot met het comfort van een verblijf in een luxe vakantiehuisje. Eind juni zetten de eerste gasten voet aan dek. Voor meer informatie over The Coon zie de website www.thecoon.nl.

Circulair en zelfvoorzienend

Wie graag ecologisch verantwoord vakantie viert maar wel gesteld is op luxe en comfort zit op The Coon goed. Duurzaamheid is vanaf het begin essentieel onderdeel van het concept vanuit het idee om gasten een beleving te bezorgen die past bij het leven op het water: dichtbij en in relatie met de natuur. De suites zijn ontworpen om vrijwel volledig zelfvoorzienend te zijn. Het ingebouwde waterzuiveringssysteem is een van de vele voorbeelden van hoe The Coon vanuit circulair principe (in een circulaire economie bestaat geen afval en worden grondstoffen steeds opnieuw gebruikt) is gebouwd. Drink- en douchewater wordt zo rechtstreeks uit de rivier gehaald. Daarnaast is The Coon voorzien van een verbrandingstoilet – dat ontlasting direct verwerkt tot as – een pelletkachel, kunststof kozijnen van gerecycled materiaal, het interieur is van barnwood – hergebruikte eiken planken – en afgewerkt met oud stophout dat in de scheepvaart wordt gebruikt om de lading mee vast te zetten. Binnenkort worden daarnaast de zonnepanelen geïnstalleerd waardoor The Coon ook qua elektriciteit zelfvoorzienend is.

Leestip:  Eerste keer kamperen? De belangrijkste benodigdheden op een rij!

The Coon

Proof of concept met oneindig veel mogelijkheden

Het concept bestaat al even, maar het daadwerkelijk realiseren van The Coon en alles rond krijgen om hem te mogen aanleggen, had wat tijd nodig. In 2016 begon initiatiefnemer Vincent van Uden met bouwen. De eerste proof of concept die nu aan de Tramkade ligt, gaat dienst doen als Bed & Breakfast, maar de mogelijkheden zijn wat hem betreft oneindig: tiny custom build houses, vakantiehuisjes, tiny restaurants, tiny flexwerkplekken. Drijvend of varend (elektrisch uiteraard). Samen met studenten van onder meer Avans Hogeschool en Koning Willem I College ’s-Hertogenbosch – zijn eigen dochter Zoë heeft The Coon zelfs mee helpen ontwikkelen als afstudeerproject voor haar studie Bouwkunde en Architectuur – zijn al veel ideeën uitgewerkt waarin The Coon fantastisch zou uitkomen. “Met de stijgende zeespiegel en de steeds groter wordende woningnood zie ik ook echt toekomst in dit soort initiatieven die het water op een slimme en milieuvriendelijke manier gebruiken”, aldus Van Uden.

Leestip:  Faciliteiten die niet kunnen ontbreken op de camping
Tramkade passend decor

The Coon past met haar karakteristieke design perfect in de industriële setting van de Tramkade in ’s-Hertogenbosch. De Bossche Tramkade is de laatste jaren uitgegroeid tot een creatieve broedplaats met een mix van creatief ondernemers, startups en kunst- en cultuurinstellingen. Er is altijd wel iets te doen op het gebied van eten, drinken, dansen, theater en live muziek in een van de eigenzinnige cafés, restaurants en koffiebarretjes of in de Verkadefabriek, het World Skatecentrum en het Willem Twee Poppodium. Daarnaast is het terrein van de Tramkade met haar kleurrijke silo’s en authentieke industriële details een prachtig decor voor een urban verblijf in een hip en happening deel van de meest gastvrije stad van het zuiden.

The Coon is vanaf nu te boeken voor een bijzonder verblijf op het water. Kijk voor meer informatie op www.thecoon.nl. Hier is ook meer informatie te vinden over hoe je een eigen The Coon op maat kunt laten bouwen of een bestaande The Coon kunt exploiteren.

Leestip:  Interesse in elektrische auto’s neemt af

Vincent en Zoë van Uden zijn trots en blij dat de eerste The Coon eindelijk in het water ligt, klaar om gasten te ontvangen

Foto: Jasper Loeffen

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in