Caravantrekker van het jaar 2021: Hyundai Tucson 1.6 T-GDI HEV

De Hyundai Tucson 1.6 T-GDI HEV is uit de test van de ANWB KampeerKampioen te voorschijn gekomen als Trekauto van het Jaar 2021. Dit jaar dongen alleen hybride auto’s naar de titel van beste caravantrekker.

Caravantrekkers staan weer volop in de belangstelling dankzij de sterk toegenomen populariteit van caravankamperen.

De Hyundai Tucson 1.6 T-GDI HEV nam het in de finalestrijd op tegen uitsluitend hybride auto’s: de SEAT Leon Sportstourer 1.5 eTSI en de Ford Kuga 2.5 PHEV. De drie finalisten zijn op basis van vooraf gestelde criteria gekozen uit de reeks trekauto’s die de redactie van de KampeerKampioen beoordeelde voor de maandelijkse rij-impressies in het magazine.
In 2016 deed voor het eerste een hybrideauto mee in de trekautoverkiezing, nu bestond de finale uitsluitend uit hybride’s.

Leestip:  Vind je weg met de nieuwe GPS-handhelds van Garmin

De Hyundai Tucson dankt de overwinning aan de zeer krachtige aandrijving, waarbij de benzinemotor en elektromotor elkaar feilloos aanvullen en zelfs versterken. De auto presteert heel goed onder alle rijomstandigheden met een caravan aan de haak. Een camerasysteem voor de dode hoek levert een belangrijke bijdrage aan de veiligheid. Prima comfort en een riante binnenruimte completeren de positieve beoordeling van de Hyundai Tucson als trekauto.

Juryvoorzitter Ruud Wenting, kampeerspecialist voor de KampeerKampioen: “We krijgen steeds meer vragen over trekauto’s. Van mensen die voor het eerst gaan kamperen en van ervaren kampeerders die zich afvragen of hybride auto’s geschikt zijn als caravantrekker. We hebben heel veel kennis over kamperen én auto’s en kunnen onze leden en lezers goed op weg helpen bij het maken van de juiste keuze.”

Leestip:  GaiaZOO is het leukste uitje van Nederland 2023

De juryleden van de Trekauto van het Jaar 2021 beoordeelden de drie trekauto’s elk vanuit hun eigen expertise. Naast voorzitter Ruud Wenting bestond de jury uit:
Harm Zeven – ANWB Experts
Frank Buma – ANWB Auto
Glenn Bronckers – INNOVAM
Patrick Verhoeven – Kampeerspecialist
Paul Cnossen – medewerker ANWB KampeerKampioen

Over de KampeerKampioen

De KampeerKampioen is al 80 jaar hét toonaangevende kampeermagazine van de ANWB. Met een maandelijks bereik van 360.000 lezers is de KampeerKampioen het grootste reis- en vrijetijdsmagazine van Nederland.

 3.9/5 (7)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in