Daktentfestival Nederland binnen enkele dagen uitverkocht

De derde editie van het Daktentfestival Nederland in Schipborg (Dr.), welke van 17 – 19 september wordt gehouden, is 3 dagen nadat de kaartverkoop online ging al uitverkocht. Het kamperen met een tent op het dak van je auto is al jaren met een opmars bezig. Maar dat het Daktentfestival dit maal zo snel is uitverkocht heeft ook de organisatie positief verrast. Er zullen meer dan 50 verschillende daktenten in verschillende combinaties te zien zijn tijdens het festival. Voor de bezoekersmiddag kunnen mensen zich nog wel aanmelden.

Organisator Ivar van der Leij is verheugd over het uitverkochte festival. “Je ziet de laatste jaren dat de daktent écht wordt ontdekt door de kampeerder. Ook dit jaar wordt er weer fors meer verkocht dan het jaar ervoor. Vrijwel alle aanbieders lopen ondanks een verhoging van de productie tegen een lange levertijd aan”. Zelf werkt hij voor de bedrijven CAMPWERK en iKamper, twee producenten van daktenten.

“Het festival is opgezet om kampeerders te laten kennismaken met ervaren gebruikers van een daktent van diverse merken en modellen. Want wie kan je het beste over de voor- en nadelen vertellen van het kamperen met een daktent dan de gebruiker zelf?”, aldus Ivar.

Leestip:  The Venture Tents - Go on an adventure
Waarom de daktent populair is

De meeste mensen kennen de avontuurlijke aanblik van een daktent bovenop een terreinwagen in Afrika of Australië. Steeds meer kampeerders ontdekken ook de mogelijkheden van de daktent op een normale personenwagen. Want dat kan al snel. Voor een kleine personenauto als bijvoorbeeld een VW Polo of zelfs Fiat Panda zijn er al 2-persoons daktenten verkrijgbaar. Voordelen zijn er veel. Zo is het slapen op het dak behaaglijker dan in bijvoorbeeld een grondtent, omdat je veel minder last hebt van optrekkende kou. Een daktent houdt de kofferruimte vrij en wordt op een drassige kampeerplek niet vies. En het opzetten gaat net zo snel als een pop- up tent. Wanneer je dus veel onderweg bent en op verschillende plekken overnacht, is een daktent ideaal. “Niet alleen Corona heeft de populariteit van de daktent versneld, de aandacht is er al een paar jaren. Veel mensen zien een daktent als een mooi alternatief voor een kleine camper of trekkerstent. Je bent ontzettend mobiel en flexibel, want binnen een paar minuten ben je weer startklaar om naar de volgende stop te rijden. En dat geeft een ultiem gevoel van vrijheid”, vertelt Ivar van der Leij.

Leestip:  Dit zijn de populairste campings van Europa
Alles over daktentkamperen tijdens de bezoekersdag

Het festival is dan wel uitverkocht voor deelnemers, bezoekers zijn welkom op zaterdag 18 september tussen 14.00 en 17.00 uur om van alles te weten te komen over daktentkamperen. Ze moeten zich wel aanmelden via de website, vóórdat ze toegang tot de camping krijgen. Er zullen demonstraties worden gegeven hoe een daktent wordt opengeklapt en aan welke technische voorwaarden je auto moet voldoen om een daktent te kunnen opbouwen. Verder zijn er verschillende thema’s waar je vragen over kunt stellen, zoals hoe je kunt gaan daktentkamperen met kinderen, hoe je een juiste keuze maakt welk model geschikt is voor jou en wat je moet doen wanneer je b.v. wilt gaan winterkamperen in een daktent.

daktentkamperen

Derde Daktentfestival in Nederland

Bezoekersdag op zaterdag 18 september 2021 tussen 14.00 en 17.00 uur, Camping de Vledders, Schipborg, Drenthe www.daktentfestival.nlDerde Daktentfestival in Nederland

Leestip:  Naast elektrificatie ook biobrandstoffen, E-fuels en waterstof nodig

Het Daktentfestival is een kampeerweekend waar daktentkampeerders ervaringen uitwisselen. Video-impressies van de eerste edities van het Daktentfestival van Nederland is te zien op de website van het daktentfestival op www.daktentfestival.nl. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door Campwerk Nederland (www.campwerk.nl) en iKamper BeNeLux (www.ikamper.nl).

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in