Limburg populairste vakantiebestemming in eigen land

Limburg populairste vakantiebestemming in eigen land – Helft van Nederlanders dit jaar niet naar het buitenland op vakantie.

Ondanks dat er steeds meer kans is op een buitenlandse vakantie, leggen veel Nederlanders deze zomer geen lange afstanden af om op hun vakantiebestemming te komen. De helft van de Nederlanders (49%) is namelijk van plan om in ons kikkerlandje te blijven. De koffers worden vervolgens het vaakst uitgepakt in Limburg. Dat blijkt uit onderzoek* van TomTom. De locatietechnologiespecialist zocht uit wat onze vakantieplannen zijn dit jaar.

Het liefst naar Limburg

We zakken dit jaar wél af naar het zuiden, maar dan in eigen land. Limburg is namelijk de populairste Nederlandse vakantiebestemming volgens 23 procent van de ondervraagden die vakantie vieren in eigen land. De provincies Zeeland, Gelderland en Drenthe delen een mooie tweede plaats (alle drie 19%).

Leestip:  Kampeerder sorteert voor op groene vakantie

Dat we kiezen voor een vakantie dichter bij de deur, komt enerzijds doordat het onduidelijk is wat de reisbeperkingen zullen zijn in andere landen, zegt bijna de helft (49%) van de Nederlanders. Daarnaast zijn sommige mensen (39%) bang om naar het buitenland te gaan vanwege een mogelijke besmetting met het coronavirus. Bijna een derde (32%) geeft bovendien aan dat ze meer geneigd zijn om in eigen land op vakantie te gaan, ook na de pandemie. Gelukkig heeft ons land genoeg moois te bieden.

Duitsland, na Nederland, op nummer één voor autovakantie

Drie kwart van de Nederlanders (77%) gaat dit jaar het liefst met de auto op vakantie. Daarvan geeft 59 procent aan dat ze in Nederland blijven. Ons land is met de auto namelijk prima te bereizen. Toch gaan er ook Nederlanders de grens over met de auto: 23 procent gaat naar Duitsland, gevolgd door Frankrijk (18%), België (17%) of Spanje (10%).

Leestip:  Dormio start ontwikkeling luxe resort in Tirol
Wegenkaarten zijn nu echt verleden tijd

Reizen met de auto is gemakkelijk en biedt vrijheid. Daarnaast denkt 58 procent van de Nederlanders dat het veiliger is om met de auto te reizen tijdens de COVID-19-pandemie. Bovendien geeft de helft van de Nederlanders aan zich veiliger te voelen op de weg bij het gebruik van een navigatiesysteem- of app. Ruim negen op de tien bestuurders (92%) maakt hier inmiddels gebruik van. Slechts vier procent gebruikt nog een ouderwetse wegenkaart voor het navigeren naar een vakantiebestemming.

Dat veilige gevoel onderweg is natuurlijk niet onbelangrijk, want na dat harde (thuis)werken heeft iedereen wel een relaxte vakantie verdiend.

*Het onderzoek is uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau Opinium research, in opdracht van TomTom, onder 1.000 Nederlanders

 4/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in