ANWB onderzoekt kwaliteit recreatief fietsen

Nederlanders zijn in de afgelopen vijf jaar beduidend meer gaan fietsen en kiezen daarbij steeds vaker voor een e-bike. In 2020 werden gemiddeld 254 recreatieve fietskilometers per persoon afgelegd, dat is 30% meer dan in 2019.

De ANWB onderzoekt hoe deze kilometers worden ervaren. Iedereen die wel eens een fietstocht maakt, kan vanaf vandaag meedoen met het ANWB-fietsonderzoek.

Leden van de ANWB trekken er graag op uit voor een mooie fietstocht. En met meer dan 33.000 km aan fietspaden valt er genoeg te kiezen. Fietsen is gezond en leuk, maar het is op de paden ook heel druk en daardoor minder veilig geworden. De ervaringen van de fietsers kunnen worden gebruikt om zowel de beleving als de veiligheid op de paden te verbeteren. De vragenlijst kan tot donderdag 30 september worden ingevuld. De uitkomsten zullen dit najaar met iedere provincie worden gedeeld.

Leestip:  Onderhoudskosten auto stijgen in eerste helft 2023
Eerder onderzoek

In 2016 deed de ANWB ook al onderzoek naar de wensen en behoeften van recreatieve fietsers. Meer dan 11.000 fietsers deden toen aan dit onderzoek mee. Het wegdek, plekken om te pauzeren en bewegwijzering vormden de belangrijkste verbeterpunten. In de Randstedelijke provincies en Zeeland werd de drukte op de fietspaden genoemd als een vierde verbeterpunt.

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in