Fietsen van Walcheren naar de Waddenzee

Een veelzijdige fietstocht van Vlissingen naar Harlingen of Waarom je niet naar het buitenland hoeft voor afwisselend landschap

Marica van der Meer – De fietsroute langs het Pieterpad was de meest succesvolle fietsroute van 2020. Voortbordurend op dat succes brengen Uitgeverij Elmar en Marica van der Meer een nieuwe fietsroute uit die alles in zich heeft om het succes van 2021 te worden. Opvallend is de keuze van het traject: Van der Meer heeft een heel nieuwe route ontwikkeld die met een grote lus langs veel bijzondere plaatsen in Nederland voert. Via vier Nationale parken heeft ze een prachtig traject van kust naar kust op de kaart gezet. Deze route van 550 kilometer kan elke Nederlander voor zijn plezier in zijn eigen tempo fietsen.

Fietsen

De Friezin Van der Meer is op haar fiets letterlijk op alle continenten geweest, maar door Corona gedwongen ging ze in Nederland op pad. Op zoek naar de mooiste fietsroute in Nederland had ze een paar noten op haar zang: het moest een originele route zijn, hij moest goed door anderen te volgen zijn, en hij moest Nederland van zijn beste kant laten zien. In die opzet is ze zonder twijfel geslaagd. De vier nationale parken: Nationaal Park Oosterschelde, Nationaal Park De Biesbosch, Nationaal Park De Hoge Veluwe en Nationaal Park Weerribben-Wieden vormen de rode draad in haar route. Ze heeft haar route uitgezet langs rivieren, bossen, vestingsteden, Hanzesteden, molens en meren. Zo ontstond 550 kilometer fietsplezier.

RouteMet de route in dit boek leert de fietser Nederland op een totaal andere manier kennen. Het boek biedt uiteraard een mooi en goed doordacht traject, dat dankzij de uitneembare kaarten, de GPS-tracks en via bestaande fietsknooppunten voor iedereen goed te volgen is. Maar ook over de fantastische hoogtepunten onderweg biedt het boek veel achtergrondinformatie. Denk aan uitleg over de Deltawerken, uitleg over het ontstaan van de Biesbosch, de functie van de Hollandse Waterlinie, de rol van de rivieren en de Hanzesteden. Verder zijn er bij elke etappe interviews met kleurrijke lokale bewoners.

Leestip:  Frankrijk fietsland

De route is opgedeeld in vier trajecten voor optimaal gemak. Elk traject begint en eindigt in de buurt van een treinstation. Zo kan de fietser zelf bepalen of hij / zij af en toe een weekend wil fietsen of toch liever de route ononderbroken fietst. Om te zorgen dat overnachten onderweg mogelijk is heeft Van der Meer een uitgebreide lijst met overnachtingsadressen opgenomen.

Fietsen van Walcheren naar de Waddenzee
Een veelzijdige fietstocht van Vlissingen naar Harlingen

  • Gratis downloadbare GPS-tracks
  • 16 uitneembare topografische kaarten
  • Uitgebreide lijst met overnachtingsadressen
  • Fietsroute langs knooppunten
  • 176 pag.| Paperback | Uitgeverij Elmar
  • €19,99 | ISBN 9789038928111 | april 2021
 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in