Kamperen in Australië: hier moet je op letten!

Een van de tofste manieren om Australië te leren kennen is tijdens het kamperen. Veel reizigers kiezen er voor om met een camper, een omgebouwde auto of alleen met een tentje de wijdse Australische landschappen in te trekken. Er zijn veel manieren om te kamperen in Australië. Zo zijn er goedkope tot gratis campings en zijn er wat luxere campings voorzien van meer faciliteiten, waar je iets meer voor betaald. Kamperen in Australië is een fantastische ervaring, maar is wel heel anders dan je in Nederland gewend bent. In deze blog deel ik wat handige tips waar je op moet letten voordat je eropuit trekt.

Ken de regels

Australië is een land van regels en is streng met handhaven. Zorg voor vertrek dat je op de hoogte bent van de regels omtrent kamperen. Ga alleen kamperen op plekken die toegestaan zijn. En hou je aan de regels die op de camping gelden zodat je niet een boete krijgt, want dat zou natuurlijk zonde zijn!

Leestip:  Tips voor kamperen in de winter
Grote afstanden

Australië is een reusachtig land. De afstanden tussen plaatsen en ook tussen kampeerplekken kunnen soms enorm zijn. Zorg daarom altijd dat je voldoende water en eten bij je hebt en ook dat je met een volle tank vertrekt. Een goede voorbereiding is het halve werk en voorkomt onverwachtse tegenslagen.

Australië is een reusachtig land

Insecten en wildlife

Het land staat natuurlijk bekend om zijn schattige koala’s en kangoeroes, maar in de Australische natuur leven natuurlijk ook minder prettige beesten. Zo heb je tijdens het kamperen te maken met insecten, waaronder muggen en steekvliegen. Zorg altijd dat je DEET bij je hebt zodat je niet lekgeprikt wordt. Maar ook kun je te maken hebben met giftige beesten zoals spinnen en slangen. Lees je van te voren in over dit soort dieren en wat je moet doen in geval van nood.

Leestip:  Vloedgolf aan meldingen camperschade bij noodweer

koala’s en kangoeroes

Klimaat

In Australië heb je te maken met verschillende klimaten. Zo kan het in de zomer op bepaalde plekken in Australië behoorlijk warm worden of tijdens het natte seizoen in de tropen. Maar ook extreem weer is iets wat regelmatig voorkomt in Australië. Houd hier rekening mee en volg altijd het laatste weernieuws. De website van BOM (Bureau of Meteorology) met regen en windradars is bijvoorbeeld onmisbaar als je aan het reizen bent door Australië. Maar ook de weer app Windy is zeer handig om cyclonen te kunnen volgen.

Liefde voor Australië

Maar het belangrijkste punt waar je rekening mee moet houden als je gaat kamperen in Australië is dat je snel verliefd kunt worden op dit bijzondere land! Eenmaal Australië ontdekt betekent dat je niets anders meer wilt.

Leestip:  Landgoed Meistershof in Drenthe genieten voor jong en oud

Wij wensen je alvast een hele mooie kampeerreis door Australië!

 5/5 (2)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in