Zomertijd is fietstijd – Fietsen langs de Noordzeekust

Bij Uitgeverij Elmar verschijnt deze week: Fietsen langs de Noorzeekust – Van Brugge naar Bad Nieuweschans (of omgekeerd) – Ad Snelderwaard

Aan het begin van de zomervakantie komt Ad Snelderwaard met een nieuwe fietsroutegids. In deze gids, getiteld ‘Fietsen langs de Nederlandse kust’ laat fotograaf, routemaker en auteur Snelderwaard de fietsende lezer 650 kilometer genieten van de Nederlandse kust. Er valt onderweg weer genoeg te genieten dankzij het succesvolle concept van boeiende verhalen, schitterende foto’s en natuurlijk dankzij een route vol prachtige landschappen. De route loopt van de monumentale stad Brugge, vlak over de Belgische grens, naar Bad Nieuweschans op de grens met Duitsland. Of omgekeerd. Je ziet dus zowel de Noordzeekust met zijn Deltawerken, duinenrijen, stranden en badplaatsen als de Waddenzee met zijn ontelbare vogels en aan de andere kant van de dijk uitgestrekte velden en gastvrije terpdorpjes. Als bonus is er een in het zomerseizoen te volgen routevariant via de Waddeneilanden Texel en Vlieland.

Leestip:  3 nieuwe kasteelroutes om de regio Utrecht ontdekken

Ad SnelderwaardAd Snelderwaard zocht en vond de mooiste, meest gevarieerde route. Door
uitgestrekte duinen en gezellige badplaatsen, langs indrukwekkende havens en over de dijken, sluizen en stormvloedkeringen die kenmerkend zijn voor onze kust. Net als in zijn eerdere gidsen in deze reeks lees je over het landschap, interessante plaatsen, geschiedenis en kunst. Bovendien beschrijft hij in elk hoofdstuk een boeiende ontmoeting met iemand die een bijzondere relatie heeft met de zee: van de strandwachter tot de oesterkweker en de wadloopgids. Ook vertelt hij van elk traject wat hij onderweg het mooiste vindt en schroomt hij niet om hier en daar een stukje geschiedenig weer te geven. De verhalen, de prachtige foto’s, de kunst en de prachtige route zorgen dat je meer ziet en nog meer geniet tijdens je tocht.

Leestip:  Meerderheid Nederlanders wil helmplicht elektrische fietser

De route volgt vaak de LF Kustroute of andere (knooppunt-)routes, maar soms ook bijzondere, meer verborgen paadjes. Er zijn 16 deeltrajecten en één bonustraject. Van elk traject is een topografische routekaart opgenomen. Achterin de gids vind je logeer- en kampeeradressen. Nieuw in deze reeks fietsgidsen is de spiraalrug, waardoor je de gids tijdens het fietsen op het stuur bij je kunt houden.

Eerder verscheen verscheen van zijn hand binnen deze reeks:

Fietsen langs het Pieterpad 97890389 28685 € 21,99

Fietsen langs de Maas 97890389 27893 € 21,99

Boeken in deze reeks hebben altijd:
  • Downloadbare GPS-tracks
  • Duidelijke topografische routekaarten
  • Een uitgebreide lijst met overnachtingsadressen

Fietsen langs de Noorzeekust – Van Brugge naar Bad Nieuweschans (of omgekeerd)

320 pagina’s| Spiraalgebonden| Uitgeverij Elmar | € 22,99 | ISBN 9789038928883

 5/5 (1)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in