Normandië, een streek vol kliffen, lieflijke dorpjes en imposante kastelen

Zoek je nog een zomerse bestemming voor deze zomervakantie? De eerste Franse regiogids van time to momo beslaat het mooie Normandië!

Niet alleen in het zuiden van Frankrijk vind je joie de vivre met een glaasje en een kaasje. Vijf uur in de auto en je staat al aan de Normandische kust. Plof neer op een terrasje in Dieppe of op het strand bij Saint-Aubin-sur-Mer en neem het ervan. Als je langs de kust afzakt naar het zuiden, kom je vanzelf langs de prachtige kliffen van Étretat en de bijzondere binnenstad van Le Havre. En rijd verder, van de 19e-eeuwse badplaatsen aan de Côte Fleurie, via de D-day landingsstranden en de woeste kusten van Manche naar de weergaloze Mont Saint-Michel. Liever eerst rondkijken in de grootste stad van Normandië? Rouen heeft het allemaal: interessante historie, lekkere restaurantjes, een prachtige binnenstad, hippe winkeltjes én de Seine. Na een paar dagen cultuur snuiven en shoppen, is het platteland heerlijk. Vanuit Rouen ben je zo in het Groene Hart van Calvados: Pays d’Auge. Hier rijd je door schilderachtige dorpjes, langs appelboomgaarden naar het middeleeuwse Château de Falaise en de thermen van Bagnoles.

Leestip:  Sledehondentochten, sterren kijken en skiën in de Ardèche

Normandië is voor wandelaars en natuurliefhebbers, voor fans van de impressionisten en voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis. En natuurlijk voor wie het gewoon heerlijk vindt om rond te slenteren in mooie dorpjes en lekker te eten in op-en-top Franse restaurants. Waar wacht je nog op?

Normandië

  • Eerste time to momo-regiogids in Frankrijk
  • Vol tips voor de Franse keuken: van crêpe tot bistro en van hip tot sterrenrestaurant
  • Frankrijk blijft een van de populairste vakantielanden

Auteur: Anna Roelofsz | Fotografie: Vincent van den Hoogen
time to momo Normandië Isbn 978 94 93273 63 4 | Prijs € 20,99
Formaat 15 x 20 cm | 144 pagina’s | paperback met flappen | Vanaf 7 juli in de boekhandel

AUTEUR: ANNA ROELOFSZ

AUTEUR: ANNA ROELOFSZ

Als kind al kon Anna geen genoeg krijgen van alle verhalen over de Tweede Wereldoorlog. Bere-interessant! Toen ze een jaar of veertien was, heeft haar moeder haar meegenomen naar de D-day landingsstranden. Vooral de Amerikaanse begraafplaats en Pointe du Hoc maakten toen diepe indruk, dus ze is nog vaak teruggegaan voor ‘de rest’. Zo heeft ze het gebied steeds beter leren kennen, ook als wandelregio. In 2018 is ze met haar man Martijn verhuisd naar een klein dorpje dicht bij alles wat met D-day te maken heeft. Aan twee dingen was ze razendsnel gewend: de afwisselende natuur en de eindeloze ruimte. Haar favoriete wandelplek is de woeste leegte van het noordwestelijke Manche. Het is daar heerlijk ruig en verwaaid, en ook in midden in de zomer zijn er genoeg paden waar je niemand tegenkomt. Dat alleen al is reden om hier nooit meer weg te willen.

Leestip:  Bergwereld vol sprookjesachtig mooie meren
Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in