Verkoop campers en caravans groeit explosief

Verkoop campers en caravans groeit explosief Kamperen in coronatijd: populairder dan ooit.

De verkoop van caravans en campers is de afgelopen maand juni zó snel gegroeid dat de kampeerbranche de coronamisère alweer bijna te boven is. In juni werden er 84 procent méér nieuwe campers geregistreerd dan in diezelfde maand vorig jaar. Ook de verkoop van nieuwe caravans zit weer volop in de lift, met een groei van 25 procent in juni, ten opzichte van juni 2019. Dat blijkt uit cijfers van de branchevereniging Kampeer & Caravan Industrie (KCI).

“De succesvolle junimaand maakt op campergebied het volledige eerste halfjaar van 2020 goed. Ondanks de dramatische coronaperiode lopen we nu nog slechts 2 procent achter op 2019, het meest succesvolle camperjaar ooit,” aldus Leo Diepemaat, voorzitter van de brancheorganisatie KCI. “Door de corona- ontwikkelingen was het in april en mei rustiger in de dealershowrooms en de Europese fabrieken, waar onze kampeermiddelen gebouwd worden, zijn zelfs een aantal weken op slot geweest. Maar nu trekt de markt weer volledig aan, zo blijkt uit de verkoopstatistieken. Door de coronapandemie ontdekken ook nieuwe kampeerders de voordelen van het vrije buitenleven: nergens anders is de anderhalvemetersamenleving beter toe te passen dan op de camping. Vakanties met een caravan, vouwwagen, tent of camper zijn nog nooit zo populair geweest als in deze coronaperiode.”

De groeiende populariteit van kamperen is ook terug te zien in de verkoopcijfers van gebruikte caravans en campers. Die namen met bijna 40 procent toe in juni. Daarmee komt het totaalaantal geregistreerde kampeermiddelen op 562.126 caravans en campers. “We hebben in Nederland nog nooit zoveel kampeermiddelen in gebruik gehad,” besluit KCI-voorzitter Leo Diepemaat.

Leestip:  Karsten Tenten en Easy Caravanning nemen volgende stap

Website: www.camp-to-go.nl

 4.3/5 (4)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in