Vakantie tussen de wijnstokken

Vakantie tussen de wijnstokken – wijnboeren bieden camperplaatsen aan.

De reiswaarschuwingen binnen Europa zijn opgeheven en er is veel belangstelling voor vakantiebestemmingen in Duitsland. Om die reden heeft het Deutsche Weininstitut (DWI) onderzoek gedaan naar camperplaatsen in alle dertien Duitse wijngebieden.

Wat is er nu mooier dan met de camper rondtrekken door schilderachtige landschappen met wijngaarden en het aangename combineren met het nuttige? Zo kan men genieten van de natuur en van goede wijn.

“Na een eerste rondvraag onder Duitse wijnboeren hebben we 35 bedrijven gevonden die vakantiegangers de mogelijkheid bieden bij hen te overnachten in hun camper”, aldus Monika Reule, directeur van het Deutsche Weininstitut (DWI, het Duitse Wijninstituut). “En waarschijnlijk zijn er nog veel meer wijnbouwers die hiertoe bereid zijn. Maar vanaf drie staanplaatsen hebben wijnboeren een bouwvergunning nodig om actief staanplaatsen te mogen verhuren.” Dat is toch een bepaalde hindernis. Camperaars hebben over het algemeen als minimale eis dat er een stroom- en wateraansluiting moet zijn.

Leestip:  Karsten Tenten en Easy Caravanning nemen volgende stap

Vakantiegangers die met de camper op reis gaan kunnen niet alleen genieten van de vele wijnroutes die in vrijwel elk wijngebied te vinden zijn. Andere populaire reisdoelen zijn bijvoorbeeld ‘de mooiste uitzichten over wijngaarden‘, ‘hoogtepunten van de wijncultuur’ en Duitslands ‘bekroonde wijngaarden’.
Wijnproducenten kunnen camperplaatsen die nog niet op de lijst staan, op elk gewenst moment alsnog laten opnemen in de DWI-database onder ‘accommodatie- mogelijkheden’. Wie graag op reis wil vindt informatie over overnachtingsopties en andere diensten van wijnboeren in de betreffende database met wijnproducenten.

Website Duitsewijn: www.duitsewijn.nl

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in