Sterke groei populariteit verhuur van auto’s met daktenten en klassieke campers

0

Goboony noteert verdubbeling omzet na zomerseizoen 2021

Voor het tweede achtereenvolgende jaar noteert camperdeelplatform Goboony een alltime high record aan camperreserveringen in de zomerperiode. Ten opzichte van 2020, toen het beste jaar ooit, kan het bedrijf een omzetstijging van 103% in de boeken schrijven. Volgens Mark de Vos, CEO van Goboony, hebben veel consumenten door de onzekerheid rondom corona de camper ontdekt: ‘Zij kozen voor dit vervoermiddel vanwege de optimale flexibiliteit van reizen.’ De onzekerheden rondom corona, die nu al twee zomerperioden beslaan, zorgden waarschijnlijk ook voor een verdrievoudiging van het aantal Nederlanders dat met hun camper in Nederland verbleef (2019 4,9%, 2021 14,3%). Ook opvallend dit jaar is het verhuuraandeel van auto’s met daktenten en klassieke campers, dat bij elkaar nu al zorgt voor bijna éénvijfde van het totaal aantal reserveringen (17%).

Leestip:  NKC organiseert kosteloze camperweegdagen

Mark de Vos, CEO van Goboony. ‘De records aan boekingen van dit jaar zijn te danken aan nóg eens een extra golf van vakantiegangers, die zich nu voor de eerste keer tot een camper wenden. Met name de weken voor de zomervakantie noteerden we absolute pieken, omdat de onzekerheid over welke vakantielanden beschikbaar zijn maar voortwoekerde.’
Mocht Nederland zich de afgelopen twee coronazomers juist verheugen in een sterk stijgende populariteit, Frankrijk zag het aantal Nederlandse campers aanzienlijk verminderen. In 2019 bivakkeerde daar nog 17,6% van de camperreizigers, twee jaar later was dit nog maar zo’n twaalf procent.

Goboony

Steeds meer verhuur speciale producten

Opvallend is dat camperhuurders steeds meer open staan voor speciale producten. Nog steeds was de familiecamper deze zomer het meest populair en was vijftig procent van de verhuur voor dit segment bestemd. De compacte campers volgden op een tweede plek met 33%. In twee jaar tijd steeg het aantal reserveringen voor een klassieke camper echter met maar liefst éénderde, van acht naar twaalf procent. Auto’s met daktenten noteerden in dezelfde periode zelfs een verdubbeling. De verhuur van deze categorie groeide van twee naar vijf procent.

Leestip:  LeukeBusjes voor MiniCamper interieur oplossingen

Auto’s met daktenten

Website Goboony: www.goboony.com

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in