Herfst-hiken in de Tiroler Zugspitz Arena

De Tiroler Zugspitz Arena is in de herfst misschien wel op haar mooist. Het zonlicht strijkt prachtig over de bergtoppen, meren, bossen en het kleurrijke dal. Dat maakt de regio zeer populair bij wandelaars en bergbeklimmers. Het is een intense beleving die je niet snel zult vergeten. Dus pak je rugzak in, strik je wandelschoenen en ga op pad.

Met de Tourplanner op www.zugspitzarena.com/nl vind je de mooiste hikes.

Voor het ultieme outdoorgevoel kun je eerst de 2962 meter hoge Zugspitze bedwingen. Er zijn in totaal meer dan 150 routes in allerlei moeilijkheidsgraden waarmee je het gebied perfect kunt verkennen. De ideale route vind je op de interactieve Tourplanner waar je alle wandelroutes en klimtrajecten kunt filteren volgens je eigen voorkeuren.

Uitgestrekte wandelregio

Wandelen in Grubigstein (Lermoos).Even ter oriëntatie, in het zuiden van de uitgestrekte Tiroler wandelregio liggen de Lechtaler Alpen en in het oosten strekt de Mieminger-bergketen zich uit. Hier vind je bergen die tot 2.000 meter hoog zijn die worden gescheiden door de Fernpass. De noordoostelijke grens markeert de Zugspitze en het Wetterstein-gebergte sluit daar meteen op aan. De Ammergauer Alpen reiken van Beieren tot aan Tirol, daar waar de Zugspitz Arena in het noordwesten iets ‘vlakker’ wordt.

Leestip:  Wandel en fiets langs verhalen uit het verleden

Voor wie minder gebrand is op veel kilometers afleggen en meer waarde hecht aan het verticale avontuur: de Tiroler Zugspitz Arena heeft voor klimfanaten een zeer afwisselend aanbod. Daarbij horen verschillende via ferrata’s, het klimbos in Bichlbach en de klimhal in Ehrwald. Talloze routes van alle mogelijke niveaus garanderen puur klimplezier, zowel in de zomer als in de winter. Tijdens het koude jaargetijde is op verschillende plekken op de berg ook ijsklimmen mogelijk.

Genieten in de regionale hutten & almen

Na een sportieve inspanning volgt natuurlijk een stop voor de inwendige mens. De vele gezellige almen en hutten in de Tiroler Zugspitz Arena bieden alles wat je wenst aan eten, drinken en terrassen te midden van imposante bergen. Bij elke hut geniet je van de Tiroolse gastvrijheid, de stevige regionale specialiteiten en een extra portie onvergetelijk panorama.

Leestip:  Oktober is de mooiste maand voor een wandeling
Tiroler Zugspitz Arena

De Tiroler Zugspitz Arena staat bekend om de vele, prachtige familiehotels en campings waar je heerlijk kunt recreëren. Met de auto ben je er zo, het ligt in Tirol net over de grens met Duitsland. Het gebied telt zeven charmante dorpjes aan de zonzijde van de imposante Zugspitze. Het is een oase van ruimte, rust en prachtige natuur. Maar ook een gebied waar je samen enorm veel kunt beleven. Gastenkaart of Z-ticket, hiermee kun je gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer in de Tiroler Zugspitz Arena.

Informatie

Op www.zugspitzarena.com/nl vind je alle accommodaties in de regio met veel interessante aanbiedingen.

Tiroler Zugspitz Arena

Over Tiroler Zugspitz Arena

Wie de Zugspitze wil beleven, kan het beste naar Tirol komen. Zeven charmante plaatsen in het Oostenrijks-Beierse grensgebied bieden de beste vooruitzichten voor de zomervakantie: Ehrwald, Lermoos, Berwang, Biberwier, Bichlbach, Heiterwang am See en Namlos. Hier kun je volop wandelen, mountainbiken of gewoon heerlijk ontspannen lummelen. In de Tiroler Zugspitz Arena heb je trouwens altijd de zon aan je zijde.

Leestip:  Wandel voor goud in de Tiroler Zugspitz Arena
Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in