Explosie van camperverhuur in West-Europa door Corona-virus

In nagenoeg geheel West-Europa leidde afgelopen zomer de onzekere vakantiesituaties als gevolg van het Corona-virus tot een enorme stijging aan camperverhuur. Dit meldt Goboony, het internationale camperdeelplatform, dat actief is in vier belangrijke vakantielanden: Groot-Brittannië, Italië, België en Nederland. Goboony noteert in elk van deze landen minimaal een verdubbeling van het aantal boekingen. Nederland bekleedt hierin een middenpositie, met een groei van 151%. Italië blijft met een stijging van 121% daar iets bij achter. België daarentegen noteert een groei van maar liefst 200%. Engeland spant de kroon met een explosieve toename van maar liefst 300 procent aan reserveringen.

Volgens eigenaar van Goboony, Mark de Vos is de enorme hausse aan boekingen de weerslag van het onvoorspelbare zomerseizoen. ‘Voor de consument was er nauwelijks een peil op te trekken of ze hun vooraf geboekte vakantie daadwerkelijk konden vieren. Een camper vormde daarom het ideale alternatief. Ga maar na: je hebt altijd je eigen sanitair bij je en kunt tot de laatste minuut de bestemming wijzigen. Eventueel kun je snel je biezen pakken als de Corona-situatie ter plekke te ernstig wordt. Je hebt het gevoel dat je alles in eigen hand hebt.’

Leestip:  Kraaij Caravans en Campers voor jouw welverdiende vakantie
Dichtbij huis

Die behoefte aan zekerheid weerspiegelde zich deze zomer ook in de bestemmingen. Camperhuurders bleven anders dan andere jaren dichtbij huis. Voor Belgen en Nederlanders was Frankrijk de favoriete bestemming. Britten en Italianen toerden rond in eigen land en beperkten de trip gemiddeld tot maximaal een week. Nederlanders trokken voor hun verblijf met de camper gemiddeld zo’n tien dagen uit. Een ander opvallend resultaat van afgelopen seizoen was dat Nederlanders met juist iets oudere kinderen kozen voor een camper. Bijna éénderde van de boekingen vormde de leeftijdscategorie tussen de 46 en 55 jaar. In België en Italië vormden gezinnen tussen 36 en 45 jaar de meerderheid (resp.: 31% en 28%). In Groot-Brittannië waren het juist de jongeren die kozen voor een vakantieavontuur op wielen. Iets meer dan een kwart van de boekingen kwam op hun naam.

Leestip:  Volop ruimte voor viervoeters in Flowcamper Fellschnute

Goboony Camper platform

Goboony, grootste deelplatform voor campers

Goboony is in 2015 opgestart door fervent camperaars Foppe Mijnlieff en Mark de Vos. Het Nederlandse deelplatform voor campers brengt campereigenaren samen met reizigers die de vrijheid van het reizen met een camper willen ervaren. Campereigenaren kunnen via Goboony hun eigen camper verhuren, zodat deze niet het grootste deel van het jaar stil hoeft te staan en de kosten van camperbezit terug worden verdiend. Er staan momenteel ruim 3000 campers in de database. Hiermee is Goboony de grootste in Nederland. Daarnaast bekleedt het een belangrijke positie in de camperdeelmarkten in België, Groot-Brittannië en Italië.

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in