Sanitairgebouwen gesloten op alle campings

Als aanvullende maatregel in de coronacrisis heeft de overheid op 31 maart doorgevoerd dat alle gemeenschappelijke sanitairgebouwen gesloten moeten worden op de campings en recreatieparken tot in ieder geval 28 april 2020. De meeste campings hoeven niet volledig te sluiten maar het is de vraag of het zinvol is om open te zijn/blijven.

Enkele veiligheidsregio’s hadden eerder deze week al besloten om campings volledig te sluiten en er komen steeds meer gesloten campings bij. Bekijk het overzicht van campings die wel open zijn.

Kun je nog kamperen?

De overheid raadt iedereen af om te gaan kamperen maar in onze recente peiling geeft ruim een kwart van de kampeerders aan dat zij toch willen gaan kamperen maar de vraag is of en waar dat nu nog mogelijk is.

Alleen kampeerders in stacaravans, caravans en campers die de beschikking hebben over een eigen toilet / douche zouden theoretisch nog kunnen gaan kamperen op de campings die nog open zijn en waar alleen de sanitairgebouwen gesloten zijn.

Leestip:  De essentiële uitrusting voor kamperen met het gezin

Campings met privé sanitair

In de gebieden waar de campings nog open zijn bevinden zich ook campings met privé sanitair op de kampeerplaatsen. Je hebt dan je eigen toilet en douche dus de kans op het oplopen van een besmetting is dan minimaal dus dat is nog een redelijk alternatief. Op o.a. Eurocampings kun je deze campings vinden maar informeer eerst wel of ze nog boekingen aannemen.

Updates

In onze Coronavirus update houden we je up to date over de ontwikkelingen die voor kampeerders van belang zijn.

 4.5/5 (17)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in