Campings die open (mogen) zijn tijdens de corona-crisis

0

Campings open, dat is wel een heel groot woord. Er zijn wel campings open tijdens de corona-crisis en dat worden er mondjesmaat ook wel weer meer maar er is geen enkele camping geheel open.

Wanneer de campings weer volledig open gaan is nog de grote vraag maar we houden je via deze pagina op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de campings en corona.

UPDATE: Vanaf 1 juli mogen de campings weer volledig open

Gedeelde sanitair gebouwen zijn overal gesloten

In heel Nederland moeten de gedeelde sanitair gebouwen gesloten blijven dus alleen wanneer je zelf sanitaire voorzieningen (zelfvoorzienend) in je kampeermiddel hebt dan kun en mag je kamperen. Dat houdt dus feitelijk in dat vouwwagen- en tentkampeerders niet echt de mogelijkheid hebben om te gaan kamperen tijdens de corona-crisis tenzij zij een camping met privé sanitair boeken.

Voor het legen van de chemische toiletten zijn (waar nodig) door de campings aanpassingen gedaan en protocollen vastgesteld. Dit om de afstand van 1,5 meter en de hygiëne voorschriften te kunnen garanderen.

Leestip:  Camping Riembau genieten van een droomvakantie

Neem je eigen privé sanitair mee

Kun je geen camping met privé sanitair meer boeken en/of heb je een vouwwagen of tent? We hebben alle mogelijkheden voor het maken van je eigen privé sanitair op een rijtje gezet in het artikel: Maak je eigen privé sanitair op de camping.

Er zijn nog steeds campings volledig gesloten

In diverse veiligheidsregio’s zijn de campings, ter voorkoming van een te snelle verspreiding van het corona virus, nog volledig gesloten, daar mag en kan dus echt niet gekampeerd worden. Ook eigenaren van stacaravans en chalets met vaste jaarplaatsen mogen ook niet op deze gesloten campings verblijven.

Is het veilig om te kamperen tijdens de corona-crisis?

Ons antwoord is (voorzichtig) ja, mits je je ook op de camping aan de (1,5 meter) richtlijnen houdt, geen bezoek ontvangt (dat is ook op de meeste campings nu ook niet toegestaan), eigen of privé sanitair gebruikt en je aan de regels en instructies van de camping houdt.

Leestip:  Campings in Haaglanden mogen ook weer beperkt open

Regio’s waar de campings open of gesloten zijn tijdens de corona-crisis

Op onderstaande kaart houden we bij in welke regio’s de Nederlandse campings volledig gesloten zijn (rood) of gedeeltelijk open zijn (oranje), waar recreatief overnachten is toegestaan. We hopen t.z.t. ook weer geheel geopende campings (grijs) te kunnen tonen.

Campings open in Nederland

Campings die “open” mogen zijn

Zie ook: Alle Nederlandse campings met privé sanitair

Updates

In onze Coronavirus update houden we je up to date over de ontwikkelingen die voor kampeerders van belang zijn.

4.7/5 (23)

Wat is je waardering?

Leestip:  Campings worden gesloten door de veiligheidsregio's
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang artikelen zoals deze in je mailbox.
Je gegevens worden niet met anderen gedeeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bevestiging *