Vanaf 1 juli mogen de campings weer open

Vanaf 1 juli mogen in Nederland de campings weer open, dit is opgenomen in de vandaag bepaalde routekaart van het kabinet voor het opheffen van de lockdown door de corona-crisis. Dat houdt in dat de (nu nog gesloten) gedeelde sanitair gebouwen weer gebruikt mogen worden.

De zomervakantie kan dan eindelijk van start gaan voor de kampeerders. Er blijven wel restricties zoals de 1,5 meter regel. Of, en in welke vorm, de horeca gelegenheden open mogen zijn op de campings is ons nog niet bekend.

Update: Wij hebben navraag gedaan bij de Rijksoverheid en over een mogelijk limiet van maximaal 100 gasten, zoals op andere nieuwssites vermeld wordt, kunnen wij melden dat daar (nog) niets over vastgesteld is. Instanties zoals: Veiligheidsregio’s, gemeenten, GGD en de branche organisaties zullen in overleg gaan of dit noodzakelijk is en, zo ja, hoe dat dan vorm gaat krijgen.

Leestip:  Camping: De ideale co-working plek

Tot 1 juli blijven de sanitair gebouwen gesloten

Tot die tijd zijn de campings in de meeste regio’s in Nederland beperkt open en dat houdt in dat de gedeelde sanitair gebouwen nog steeds gesloten moeten blijven. Je kunt dan alleen kamperen als je zelfvoorzienend bent (eigen sanitair) of op een camping met privé sanitair verblijft.

Onder voorbehoud

Dat de campings weer open mogen is wel onder voorbehoud want als blijkt dat het Coronavirus zich weer sneller gaat verspreiden zal het kabinet weer aan de noodrem trekken. Dus hoe voorzichter we nu blijven des te kleiner de kans dat het teruggetrokken wordt.

Nu je camping boeken

Nu bekend is gemaakt dat de campings open gaan per 1 juli zal er een enorme run op kampeerplekken op de campings in Nederland gaan ontstaan dus ons advies is om snel te gaan boeken.

Leestip:  Outbase lanceert nieuw model: de ID.Buzz campervan

Twee grote camping sites zijn: Eurocampings en ANWB campings en meer reisorganisaties vind je hier.

Campings in Europa

Ook in de rest van Europa lijkt er weer een beetje beweging te komen. In het artikel: Hier zijn voor Nederlanders de campings open in Europa houden we bij naar welke landen we weer kunnen afreizen om te gaan kamperen.

Ook leuk om te lezen:
Campings met privé sanitair in Nederland
Campings die open (mogen) zijn tijdens de corona-crisis
Maak je eigen privé sanitair op de camping

 4.5/5 (24)

Wat is je waardering?

9 REACTIES

  1. Wat een onzin vanaf 1 Juli is alles vervlogen, hou je vooral goed vast aan de “experts” die dir voor de eerste keer meemaken.Rutte en de Jonge 2 supersukkels die zich baseren op het rivm en omt en zelf GEENgreintje verstand in hun kop hebben.

  2. Hallo wij zullen blij zijn dat de campings weer open gaan wij kunnen nog nergens naar toe van uot België mogen we de grens niet over en we hadden dit jaar veel plannen met de mobilhome maar we weten zeker als we de grens mogen oversteken is de eerste camping dat we doen camping Vreehorst in Winterswijk heel goede camping en vriendelijke

  3. Het toilet gebouw mag waarschijnlijk pas 1 juli open maar hoe zit dat met de gemeenschappelijke toiletten op de scholen en als de terrassen weer open gaan mag je dan niet van het toilet gebruik maken?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in