Het veelzijdige ruimtewonder van Southwind-vans

Het veelzijdige ruimtewonder van Southwind-vans op basis van de Ford Transit Custom.

Sinds begin dit jaar is er een nieuwe camper ter grootte van een VW-bus van de firma Southwind-vans. Het team uit Füssen, bestaande uit vijf personen en vindt het belangrijk om een veelzijdige begeleider aan te bieden voor zowel het alledaags gebruik als voor de vrije tijd.

Voor het allerdaagse gebruik:

Het voertuig is ca. 25 cm breder dan de VW T6.1. Zo kan op een variabel railsysteem een zitbank voor drie personen met Isofix worden geïnstalleerd. Het verschuiven en vergrendelen van de zitbank in elke positie gaat gemakkelijk en is zonder gereedschap mogelijk. Dit zorgt voor flexibiliteit. Op deze manier kunnen bv. vijf fietsen in de kofferruimte en vijf personen voorin het voertuig worden vervoerd.

In de rijpositie kunnen er in totaal maximaal zeven personen zitten, dankzij de extra installatie van twee afzonderlijke stoelen achterin of voorin. De tafel kan worden verplaatst om bij de zitbank te passen. Met een lengte van 4,97 meter is de Ford korter dan de VW California, alhoewel hij ca. 4 cm hoger is.

Leestip:  Stapelbed in gezinshalfintegraal Itineo Cozi PS700
Camping:

De grootte van het tafelblad, de planken in de kast, de kleur van de gordijnen en van de kastelementen kunnen individueel worden aangepast.  Met een volledig uitgerust voertuig is de totale opbergruimte van ca. 437 liter, uitsluitend in de meubels, enorm. Daarnaast is er nog een compressor koelkast en -vriezer met in totaal 40 liter inhoud. Ook is er binnen de meubels ruimte gecreëerd voor een Porta Potti-toilet. Voor de watervoorziening van de gootsteen en de buitendouche worden jerrycans gebruikt. Om een langere, zelfvoorzienende reistijd mogelijk te maken kunnen er drie watertanks à 16 liter vers water worden meegenomen. Om opslagruimte te creëren kunnen de jerrycans worden verwijderd.

  • Southwind-vans 13

Het aantal slaapplaatsen is op vier personen afgestemd. Boven in het uitklapbare dak slaap je met comfortabele schotelveren op een oppervlakte van 1,90 m bij 1,25 m. In het woongedeelte beneden overnacht je op de – binnen drie seconden in- en uitklapbare – gewatteerde zitbank, die een grootte van 1,90 m x 1,35 m heeft.  Naast de basisuitrusting kunnen er voor het voertuig en de kampeeruitrusting veel extra componenten worden gekozen, zoals bv. automatische transmissie, zonnepanelen, buitendouche etcetera.

Leestip:  Code oranje bij Europese campingaanbieder
 4/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in