Mobiliteitsalliantie biedt Deltaplan aan

Mobiliteit verdient een stevige plek in het nieuwe regeerakkoord. Dat stelt de Mobiliteitsalliantie in het Deltaplan 2035, dat afgelopen maandag aan minister Harbers en staatssecretaris Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat is uitgereikt. De NKC maakt deel uit van de Mobiliteitsalliantie.
“Met dit plan dragen we oplossingen aan voor het volgende kabinet om de bereikbaarheid van woningen, werk, zorg, onderwijs en recreatie te behouden en verbeteren”, stelde ANWB-CEO en alliantievoorzitter Marga de Jager bij de overhandiging. “Samen staan we voor de opdracht om reizen voor iedereen betaalbaar te houden en van elke afgelegde kilometer een schone kilometer te maken.”

Marja de Jager (ANWB), Mark Harbers (minister Infrastructuur en Waterstaat), Vivianne Heijnen (staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat).
Stem in Den Haag
Als een van de alliantiepartijen heeft de NKC vooral inbreng als het gaat om het verduurzamen en betaalbaar houden van camperen. Via de alliantie is de NKC direct in gesprek met de minister en waar mogelijk trekt de NKC samen op met de ANWB en de Bovag. “Samen kunnen we onze stem laten horen in Den Haag”, stelt NKC-directeur Stan Stolwerk. “Ook de camperaar is gebaat bij een goede bereikbaarheid en schone, betaalbare kilometers.”

Duurzaam en betaalbaar

In het Deltaplan 2035 staan verduurzaming, betaalbaarheid en bereikbaarheid centraal. Schoner en elektrisch rijden moeten aantrekkelijker worden, er moet meer laadcapaciteit komen, het OV en de infrastructuur hebben investeringen nodig en mobiliteit moet betaalbaar blijven, want reizen betekent meedoen. Het volledige Deltaplan is te vinden op de website van de Mobiliteitsalliantie.

Leestip:  Forster Youngster V 541: voor actieve camperaars
Samenwerking

De Mobiliteitsalliantie is een samenwerkingsverband van ANWB; Arriva; Bovag; Bouwend Nederland; EBS; Fehac; Fietsersbond; GVB; HTM; Keolis; Knac; KNV; MKB-Infra; NKC; NS; OV-NL; Qbuzz; RAI Vereniging; RET; Schiphol; TLN; Transdev; VNA; VZR; en Wandelnet.

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in