Met Upway veilig de winter door

Tips en gadgets voor elektrisch fietsen

Gladde wegen, ijzige kou en bakken regen. Is het dan wel veilig om je e-bike te gebruiken? Zeker wel, zegt Dario König, Upway’s workshop manager en refurbished e-bike specialist. Met behulp van zijn tips en enkele gadgets zijn winterse omstandigheden prima te tackelen.

Onderhoud en zorg

Je hoeft helemaal geen nieuwe e-bike en/of batterij te hebben, om veilig de winter door te komen. “Ook refurbished e-bikes zijn betrouwbaar in de winter, als ze maar op de juiste manier zijn opgeknapt en onderhouden”, zegt e-bike deskundige Dario König. “Voordat je zo’n fiets koopt, moet je de batterij controleren. Ook als die het in de zomer goed lijkt te doen, kan het ‘s winters misgaan. Hetzelfde geldt voor oudere kabels en pakkingen: die kunnen door kou en vocht hun stevigheid verliezen. En dan is er nog de dreiging van roest. Grondig onderhoud voordat de kou invalt, vooral van remmen, banden en licht, is van levensbelang. Dus of je e-bike nu nieuw is of gebruikt, regelmatig onderhoud en zorg zijn een absolute voorwaarde om ‘s winters veilig en zorgeloos te kunnen fietsen”.

Leestip:  Fietsen en moderne kunst van Nantes naar de Mont Saint Michel
Handige gadgets

Naast thermisch geïsoleerde bidonhouders en batterijhoezen zijn er ook verwarmde handschoenen, inlegzolen en speciale fietsmutsen op de markt voor wat extra warmte. Reflecterende elementen en een goede verlichting zijn onmisbaar, juist in het donkere seizoen. Nuttig zijn ook de beschermhoezen van neopreen, speciaal ontworpen voor de batterijen van e-bikes. E-bikes die langere tijd buiten staan zijn gebaat met een liefst waterdichte fietshoes, om aantasting van roest op de ketting, motor en andere metalen onderdelen te voorkomen.

E-bike batterijen in de winter

Kou kan de werking van e-bike batterijen beïnvloeden. Het is dan ook raadzaam je batterij altijd op een warme plaats te bewaren en pas kort voor vertrek op je fiets te zetten. Onderweg kunnen doeken of een isoleertas goede diensten bewijzen. Na het fietsen moet je de batterij zo snel mogelijk afdrogen en op een warme plek opbergen. Om zoveel mogelijk profijt uit je batterij te halen moet je hem ook ‘s winters regelmatig opladen. Het meest duurzame niveau ligt tussen de 20 en 80%.

Leestip:  Upway introduceert dekking voor Fatbikes en E-bikes

refurbished elektrische fietsen

Over Upway, online platform voor refurbished elektrische fietsen

Upway is een Franse start-up, opgericht in 2021 door Toussaint Wattine en Stéphane Ficaja. Sinds juni 2022 biedt dit bedrijf, dat actief is in Frankrijk, Duitsland, de Verenigde Staten en België, nu ook op de Nederlandse markt refurbished e-bikes aan. Kopers die online, met een enkele klik, een betaalbare e-bike bestellen krijgen hun aanschaf direct thuisbezorgd: in perfecte staat en met 1 jaar garantie. Door gebruikte e-bikes te kopen, op te knappen en weer te verkopen doet Upway recht aan de missie die het bedrijf zich heeft gesteld: de toekomst van mobiliteit elektrisch, duurzaam en betaalbaar maken. Upway richt zich op de aan- en verkoop van gebruikte e-bikes. Het platform verkoopt gemiddeld 200 merken waaronder Gazelle, Cortina, Sparta, Cube, Batavus, Giant, Koga, Stella en Urban Arrow.

Het aanbod op de website, Upway.nl, varieert van stadsfietsen en bakfietsen tot elektrische racefietsen. Vooraf zijn al deze producten op grondige wijze refurbished. Professionele monteurs controleren ze aan de hand van 20 onderhoudspunten en repareren of vervangen alle onderdelen waaraan iets mankeert. Juist hierom, omdat de renovatie in handen is van professionals, kan Upway een garantie bieden van 1 jaar. Na de opknapbeurt is alles wat er bij een elektrische fiets toe doet, frame, batterij, motor en elektronica, weer perfect in orde. Upway’s refurbished e-bikes zijn 20 tot 60% goedkoper dan een nieuwe elektrische fiets. Zij zijn te koop vanaf 599,- euro en worden ook nog eens binnen 3 tot 5 werkdagen bij de koper thuis afgeleverd. Rijklaar!

Leestip:  Elektrische fiets: het nieuwe vervoersmiddel voor kampeerders
Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in