ANWB bundelt krachten met ADAC en TCS in kampeersector

Vanaf januari 2024 gaat de ANWB met haar Duitse (ADAC) en Zwitserse (TCS) zusterclubs samenwerken binnen het nieuwe kampeerplatform PiNCAMP. Hiermee brengen ze hun gezamenlijke aanbod samen van bijna 4.000 campings voor hun 27 miljoen leden. In Nederland kunnen vanaf mei 2024 de eerste campings geboekt worden op het vernieuwde anwbcamping.nl.

Nederlandse, Duitse en Zwitserse kampeerders brengen jaarlijks meer dan 130 miljoen nachten door op campings. Alleen Nederland telt al vier miljoen actieve kampeerders. Door het samenvoegen van de kampeeractiviteiten van de drie clubs kunnen campingpartners via PiNCAMP 30 procent van de totale markt bereiken. En de kampeerliefhebber kan straks kiezen uit een groter aanbod van campings.

Voordeel

Andere voordelen van de samenwerking zijn het delen van de techniek achter het zoek & boek-platform en het vereenvoudigen van processen. Door de verschillende vakantieperiodes in de drie landen zorgt PiNCAMP ook voor een gelijkmatigere bezetting van de campings. De clubs werken samen aan de verdere internationalisering van PiNCAMP. Zo volgen er ook landenversies van PiNCAMP in het Engels, Frans en Italiaans.

Leestip:  Kampeerder sorteert voor op groene vakantie

Kamperen speelt al meer dan 70 jaar een belangrijke rol voor de drie mobiliteitsclubs. De ANWB publiceerde de eerste kampeergids in 1933, TCS in 1950 en de ADAC in 1955. De ANWB, ADAC en TCS gaan samenwerken om kampeerliefhebbers ook in de komende decennia van dienst te zijn.

 5/5 (2)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in