Kanotochten mét overnachting in de ongerepte natuur

Kanotochten mét overnachting in de ongerepte natuur van de Franse Ardennen.

Door de vele vele valleien en rivieren is kajakken en kanoën een perfecte activiteit om te beoefenen in de Franse Ardennen. Een fijne selectie van de opties met mogelijkheden voor een langere kanotocht gecombineerd met wildkamperen in de meest prachtige natuur, packcraften of gewoon een ontspannen middagje op het water. 

Kanoën en wildkamperen voor beginners in de Vallei van de Aisne

Na ongeveer anderhalf uur kanoën over de rivier de Aisne kom je aan bij een open plek langs de oever van de Aisne. Hier zet je je bivak voor de nacht op. De organisatie heeft er dan al voor gezorgd dat de barbecue klaarstaat. Voor de prijs hoef je het niet te laten: slechts 35 euro per persoon. Kano’s en route inbegrepen, voor kampeeruitrusting dien je zelf te zorgen. Na de overnachting in de ongerepte natuur van de Aisne vallei zet je na het ontbijt de route voort waarna je rond 14.00u bij het eindpunt aankomt. De route is toegankelijk voor beginnende kanoers en voor alle leeftijden.
Culinaire tip: vraag om de vegetarische maaltijdformule a 25 euro per persoon inclusief voor-, hoofdgerecht, dessert en uiteraard Franse wijn.
Duurzame tip: Team River Clean zorgt voor een schone rivier. Ook bijdragen? Vraag ernaar bij het huren van je kano.
Meer informatie via Les Canoes de Mery

Leestip:  ANWB bundelt krachten met ADAC en TCS in kampeersector

Cleanup kano samen met Jérôme en zijn lieve hond

Sud Ardennes Canoës biedt verschillende tochten aan tussen Attigny, Givry en Ambly Fleury in de Vallei van de Aisne aan. Of je nu liever 4.5km of 13 km kanoot, Jérôme en zijn trouwe viervoeter pikken je op daar waar jij wil. Sud Ardennes Canoë was één de initiatiefnemers van het River Clean Team en stimuleert kanoërs actief om hieraan deel te nemen. Meer informatie via Sud Ardennes Canoë

Grensoverschijdend kanoën over wilde rivier de Semoy

Als je de grens van Belgie met Frankrijk oversteekt, gaat de Semois over in de Semoy en stroomt hij door één van de mooiste valleien van de Ardennen. Dit waardeer je des te beter in een kayak, al peddelend op het ritme van deze wilde rivier.
Kajakverhuur Nautik Evasion.

Kajakverhuur Nautik Evasion

Lac des Vieilles Forges waar je je in het noorden van Canada waant

In de Ardennen kun je niet alleen op de rivieren kajakken, het meer van Vieilles Forges mag niet ontbreken wanneer je liefhebber van deze watersport bent. De grote watervlakte schittert in het hart van een groot bos. Je zou je in Canada wanen als je niet beter wist. Kanohuur via Cap Ardennes

Leestip:  Vraag naar huurauto’s groeit komende jaren fors

Lac des Vieilles Forges

Cultuur en kano op de Maas

De kano glijdt geruisloos richting het Iges-schiereiland, al sinds de middeleeuwen een doorgang tussen het massief van de Ardennen en de vlaktes van de Argonne. Al peddelend leer je over de geschiedenis van de Maas. In 1940, staken op deze plaats de Duitse troepen de rivier over. Vandaag de dag zie je vanuit de kano kano bevers en bijzondere riviervogels. Ooit was dit industrieel gebied, maar nu heeft de loop van de Maas haar natuurlijke identiteit in de omgeving van Sedan herwonnen.
Kanoën met een gids: www.patrimoinesdardennes.fr
Liever op eigen gelegenheid: www.location.voiebleue.fr

Wildkamperen in Frankrijk

Op veel plekken in de ongerepte natuur in Frankrijk mag je wildkamperen (een bivak opzetten). Dit houdt in dat je je tentje opzet om er te overnachten en deze de volgende dag weer opdoekt. Informeer vantevoren bij het VVV van de plaats of je een bivak mag opzetten.

Wildkamperen in Frankrijk

Over de Franse Ardennen

De Franse Ardennen is de plek voor liefhebbers van natuur. Het gebied is erg bosrijk. Meer dan een derde bestaat uit loof- en naaldbomen. De Ardennen kennen een gevarieerde flora en fauna. Je vindt er herten, wilde zwijnen, zwarte ooievaars, uilen en bevers. Bloemen zoals de zonnedauw en veenmosorchideeën groeien er goed. Met de auto reis je in 3,5 uur vanuit Rotterdam naar de Franse Ardennen. Lekker dichtbij! Denk voor het afreizen naar de Ardennen eens aan car sharing via bijvoorbeeld www.blablacar.nl. Zij zijn goed georganiseerd in Frankrijk. Of reis per Thalys en trein via Parijs naar Charleville-Mezières. Overnachten in een mens-, milieu- én natuurvriendelijke accommodatie? Klik dan HIER. Meer informatie over de Franse Ardennen via nl.ardennes.com.

Leestip:  Veel interesse in plattelandsvakanties in Nederland
Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in