Kamperen in een hangmat

Je komt ze steeds vaker tegen, in Nederland en ver daar buiten: Hangmatkampeerders. Zij kiezen voor een comfortabele hangmat in plaats van een tent, vouwwagen of caravan.

Met een eenvoudige set aan materiaal, die vaak bestaat uit een hangmat, een tarp en een onderquilt heeft een hangmat kampeerder genoeg aan een mooi plekje tussen de bomen. Het maakt helemaal niet meer uit wat de ondergrond is en zelfs niet of de ondergrond wel vlak is. De hangmat maakt er altijd een super kampeerplek van, of het nu midden in het bos is of aan de rand van een meertje, je zult altijd een ontzettend comfortabele slaapplek vinden.

Het is natuurlijk wel even wennen voor je in een hangmat net zo comfortabel slaapt als in je eigen bed. Veel mensen gaan er in liggen als een banaan, in de lengterichting van de hangmat. Dat is leuk aan het strand met een cocktail in je hand, maar de ervaren hangmat-kampeerder zal je vertellen dat het beter is om diagonaal in de hangmat te gaan liggen. Dat zorgt er voor dat je nagenoeg vlak ligt en geen last zult krijgen van overstrekte knieën.

Leestip:  De beste kampeergebieden in Europa

hangmat-kampeerder

Ook is het belangrijk om goed na te denken over de isolatie. Zelfs de allerbeste slaapzak kan in combinatie met een hangmat een koude nacht opleveren. Daarom kun je het best gebruik maken van een onderquilt. Dat is in feite niets meer dan een halve slaapzak die je onder de hangmat bevestigt in plaats van er in. Daardoor zal de isolatie niet worden platgedrukt en lig je in een heerlijk behaaglijke cocon.

onderquilt

En als je dan eenmaal lekker ligt en je vanuit je hangmat naar de miljoenen sterren boven je hoofd kunt kijken, dan zul je vlug ontdekken dat er niets heerlijker is dan zacht wiegend in je hangmat in slaap vallen. En in de ochtend natuurlijk wakker worden samen met de natuur om je heen.

Leestip:  Camping of vakantiepark? Zo maak je de juiste keuze

Website hangmatkamperen: hangmatkamperen.nl

 4.7/5 (6)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in