Ga je veel op reis dit jaar? Dan wil je deze dingen niet vergeten

Door de corona pandemie heb je de afgelopen tijd mogelijk minder kunnen reizen dan je lief is. De vooruitzichten zijn inmiddels weer wat beter, waardoor je misschien wel van plan bent om dit jaar veel op reis te gaan. Voordat je vertrekt, moet je een aantal zaken regelen. Uit ervaringen weten we helaas dat veel mensen iets vergeten. Wil je dit voorkomen? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij je namelijk welke dingen je niet moet vergeten als je op reis gaat.

Zorg dat je goed verzekerd bent

Wie op reis gaat, moet goed verzekerd zijn. Dit lijkt misschien een open deur, maar uit ervaringen weten we dat veel mensen niet de juiste verzekeringen afsluiten. Veel mensen denken dat zij met een zorgverzekering goed verzekerd zijn. Iedereen die in Nederland een zorgverzekering afsluit, heeft werelddekking. Dit betekent dat je ook in het buitenland verzekerd als je zorgkosten maakt. Niet alle kosten worden overigens gedekt. Soms vergoedt een verzekeraar slechts een deel, maar het kan ook zijn dat er niets vergoed wordt.

Wanneer je enkel een zorgverzekering hebt, ga je niet goed verzekerd op reis. Sluit daarom ook een vakantie verzekering af. Veel mensen denken hierbij al snel aan een reisverzekering. Het is inderdaad verstandig om deze verzekering af te sluiten als je op reis gaat. Ga je veel op reis? Kies dan voor een doorlopende reisverzekering. Als je maar één keer op vakantie gaat, kun je ook voor een kortlopende reisverzekering kiezen. Hiermee ben je niet het hele jaar door verzekerd, maar enkel tijdens één vakantie of reis. Welke van de twee verzekeringen je ook kiest, je bent altijd verzekerd voor deze zaken:

– Dagtrips, weekendjes weg en vakanties in het buitenland.
– Trips in Nederland met een geboekte overnachting. 

Mocht je onverwacht moeten reizen zijn ook bij beide verzekeringen deze omstandigheden vergoed:

– De terugreis als een dierbare, je zaakwaarnemer of oppas ernstig ziek wordt of overlijdt.
– De kosten van vervoer na een ongeval of overlijden.

Neem de juiste vaccinaties

Het is belangrijk om je goed te verzekeren voordat je op reis gaat, maar dit is niet het enige waar je aan moet denken. Voor sommige landen is het namelijk ook verplicht om je te laten vaccineren tegen bepaalde ziektes. Als je binnen Europa reist is vaak alleen een corona vaccinatie of een negatieve testuitslag nodig, maar wie buiten Europa op vakantie krijgt hier mogelijk wel mee te maken. De kans dat jij je moet laten vaccineren is groot als je op reis gaat naar Azië, Afrika of Zuid-Amerika.

Zoek uit of je een visum nodig hebt

Binnen de Europese Unie geldt vrij verkeer van personen. Dit betekent dat inwoners van de lidstaten zonder restricties kunnen reizen naar andere landen binnen Europa. Buiten Europa is dit niet altijd het geval. Voor sommige landen heb je zelfs een visum nodig om binnen te kunnen komen. Zoek daarom altijd uit of je een visum nodig hebt voordat je vertrekt. Is dit het geval? Vraag er dan tijdig eentje aan. Zo voorkom je dat je jouw reis moet annuleren omdat het visum ontbreekt.

 2.4/5 (5)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in