Jouw vakantie naar Zakynthos

Wil je eens wat anders met je vakantie? Wat dacht je van een bezoek aan Zakynthos stad. Dat is de hoofdstad van het eiland Zakynthos. Zakynthos is een klein, Grieks eilandje dat veel te bieden heeft. Waar veel eilanden niet meer zijn dan mooie, witte stranden en een helderblauwe zee, kun je op Zakynthos ook de cultuur proeven in Zakynthos stad of door de straten en dorpen wandelen om het authentieke Zakynthos te ervaren. De stad is in 1953 verwoest en daarna weer opgebouwd tot wat het nu is: bruisend, gezellig en authentiek Grieks.

In de stad

Zakynthos stad is natuurlijk het hart van het eiland, omdat het de hoofdstad van het eiland is. Je vindt hier bijvoorbeeld de terrassen waar je kunt genieten van Griekse lekkernijen of even tot rust kunt komen. Ook zijn er verschillende pleinen in Zakynthos stad die een bezoekje waard zijn. Ondanks dat het eiland klein is, zijn er verschillende mooie pleinen. Naast de pleinen en terrassen is er natuurlijk een kerk, zoals je kunt verwachten in een Europese stad. Of ga voor een bezoekje aan Bochalis. Er is in ieder geval meer dan genoeg te doen in Zakynthos stad.

Op het eiland

Niet alleen de stad heeft leuke dingen te bieden. Het hele eiland is een bezoekje waard en het eiland is klein genoeg om te voet of per fiets te verkennen. Je geniet van de mooie omgeving op elk soort vervoersmiddel en kunt ook prima wandelend het eiland ontdekken. Plekken die je absoluut bezocht moet hebben op Zakynthos zijn de Blue Caves en Shipwreck Beach. Deze laatste is een strand waar Zakynthos bekend om is geworden vanwege het wrak uit 1892 op het met rotsen omringde strand. Er zijn daarnaast uiteraard genoeg stranden.

Hoogseizoen of niet

Zakynthos is met name onder Nederlanders en Belgen een populaire vakantiebestemming. Het is dan ook niet gek dat het in het hoogseizoen ontzettend druk is met toeristen op het eiland. Met name Nederlanders en Belgen, maar ook andere toeristen. Als je die mogelijkheid hebt, is het aan te raden om buiten het hoogseizoen het eiland te bezoeken om de ergste drukte te vermijden. Dan kun je nog meer genieten van het eiland en alles wat het eiland te bieden heeft, zonder al te veel drukte om je heen.

Foto: Raimond Klavins – @raimondklavins

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in