4x waarom glamping zo populair is 

Het lijkt misschien nog ver weg, maar over een paar maanden breekt het vakantieseizoen weer aan. Vakantie betekent voor iedereen iets anders. De een spendeert zijn vakantie het liefst op de camping, terwijl de ander liever een luxe hotelletje boekt. Maar tegenwoordig is er een middenweg gevonden: glamping! Glamping is perfect voor iedereen die van natuur, maar ook van luxe houdt. Je verblijft midden in de natuur, maar met de nodige comfort: klinkt goed, toch? In deze blog vertellen we je waarom glamping ook dit jaar weer razend populair is.

Vakantie midden in de natuur

De meeste mensen kamperen omdat ze graag tijd door willen brengen in de natuur. Maar dit kan ook op een glamping. Bij glamping ga je echter niet helemaal back to basic, maar verblijf je in een luxe accommodatie in de natuur. Dit kan midden in het bos zijn, maar ook aan een meer of dichtbij het strand. Je bent dus continu omringd door groen. Bovendien breng je tijdens het glamperen veel tijd buiten door, waardoor je optimaal kunt genieten van de mooie omgeving. Je komt als het ware eventjes helemaal tot rust!

Glamping: je hoeft niet in te leveren op comfort en luxe

In tegenstelling tot kamperen, geniet je met glamping van alle gemakken van thuis. Je hoeft dus niet eerst een tent op te bouwen en ook niet op en neer naar het sanitairgebouw om de afwas te doen. In een glampingtent is vaak een keuken en badkamer aanwezig, zodat je niet in hoeft te leveren op comfort en luxe. Bovendien slaap je niet op een luchtbed of dun matje, maar zijn er gewoon bedden aanwezig. Geen gebroken nachten dus.

Glamping: je hoeft niet in te leveren op comfort en luxe

Geen kampeerspullen meeslepen

Als je wel eens hebt gekampeerd, weet je hoeveel spullen je moet meenemen. Van luchtbedden en dekens tot een gasstelletje: dit hoef je dus niet mee te nemen als je gaat glamperen. En laten we het niet hebben over het opzetten van de tent. Gelukkig staat de tent bij glamping al helemaal voor je klaar en kan je dus gelijk je spullen uitladen. Dit is niet alleen heel makkelijk, maar het scheelt ook nog eens ruimte in de auto.

Je bent niet aan seizoenen gebonden

Waarbij je met kamperen vaak gebonden bent aan de seizoenen en het weer, is dit bij glamping niet het geval. Je kunt namelijk altijd en overal glamperen, dus ook gewoon in de winter. En of je nu graag in Nederland vakantie wilt vieren of in het buitenland: glamping is tegenwoordig over de hele wereld populair. Bovendien kun je tijdens het glamperen op pad gaan in de omgeving. Er zijn vaak leuke uitjes in de omgeving; voor jong en oud. Op Uit met Korting vind je de beste deals. Denk bijvoorbeeld aan een uitje naar Wildlands of de Julianatoren.

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in