Je eigen wc bril mee naar de camping

Oké, ik weet het, kamperen is een beetje behelpen en het wordt ook niet voor niets door sommigen kramperen genoemd. Maar er zijn ergernissen op de camping die voor mij echt over het randje gaan. Het toiletrandje wel te verstaan want een camping toilet zonder wc bril vind ik echt helemaal niks.

Vooral op campings in Frankrijk hebben ze er een handje van om geen wc bril op de toiletpot te schroeven. Dat doen ze, denk ik, omdat het veel makkelijker schoon te houden is en de tijd dat de toiletten bezet zijn is veel korter. Helemaal nog niet zo gek bedacht door die Fransen maar comfortabel is het niet.

Je kunt het voor lief nemen en gewoon gaan zitten. Met name (kleine) kinderen ontkomen daar niet aan. Dan is het dus de truc om op die vieze glibberige pot je kunstje te gaan doen. Je kunt er ook boven blijven hangen maar daar worden je knieën weer niet heel blij van.

Leestip:  Watertank en waterleiding van caravan/camper reinigen

De oplossing 😉

Je kunt natuurlijk ook gewoon, net als ik, je eigen wc bril meenemen naar de camping. Geen gestuntel en je zit altijd op je eigen vertrouwde en schone brilletje. Een toilet zonder bril is voor mij nu geen enkel probleem meer.

Mijn vrienden, met wie ik op vakantie was, lachen er nog steeds om dat ik met mijn wc brilletje richting de toiletten ging maar dat boeit me niet want ik zat als een vorst.

Wat heb je nodig

Je hebt nodig, een (goedkope) toiletbril (te koop op o.a. Bol.com) en een grote boodschappen tas (dat is wel een heel toepasselijke naam) want met een wc bril onder je arm de camping over is ook wel weer een dingetje.

Je kunt eventueel als je kleine kinderen hebt ook een wc bril met een kinderzitting (ook te koop op Bol.com) aanschaffen.

Leestip:  Campingstekker, welke heb je nodig?

De wc bril “monteren”

De meeste wc potten hebben aan de achterzijde twee gaten waar de pennen, die aan de scharnieren van je toiletbril zitten, zo in passen. Denk erom, ga met beleid op je toiletbril zitten, anders lig je ernaast want echt vast zit hij natuurlijk niet.

Dus zie je vanaf nu mensen op de camping met een “grote boodschappen” tas naar de camping toiletten (zonder wc brillen) lopen dan weet je waarom. 🙂

Arno

Gereleateerd artikel: Kak in de zak en houd een frisse bak

 4.9/5 (23)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in