Kak in de zak en houd een frisse bak

Met het einde van de Corona pandemie in zicht kijken we terug (en ook nog wel vooruit) op een raar kampeerseizoen.

Vorig jaar mochten we wat later in het seizoen uiteindelijk toch nog kamperen maar moesten we zelfvoorzienend zijn.

Vele campings acteerden snel door kampeerplekken met privé sanitair aan te leggen maar daar zijn er nooit voldoende van om iedereen te voorzien dit jaar. Dat houdt in dat we nog steeds gebruik moeten blijven maken van de algemene sanitair gebouwen. Je kunt natuurlijk ook (gedeeltelijk) zelfvoorzienend blijven. Zeker als je onderweg bent en afhankelijk bent van (smerig) sanitair langs de snelwegen.

Een nadeel van zelfvoorzienend zijn is dat alles op het eigen toiletje moet gebeuren. Veel kampeerders vinden dat niet fris (dat is het ook niet). Dat betekent vaker schoonmaken van de afvaltank van het toilet en je gebruikt veel meer (chemisch) toiletvloeistof. Over de toiletvloeistof gesproken, wij hebben een interessant artikel geschreven over overstappen op biologische toiletvloeistof.

Kak in de zak

Dat (extra) schoonmaak leed is heel simpel op te lossen door gebruik te maken van droogtoilet zakken. Deze droogtoilet zakken zijn van origine ontwikkeld voor toiletstoelen in zorginstellingen maar zijn ook uitermate geschikt voor gebruik in je caravan of camper toilet, mobiele toilet of toiletemmer.

De droogtoilet zakken kun je in je toilet leggen en zijn voorzien van een inlegger die urine omzet in gel. Na het toiletbezoek knoop je de zak dicht en kun je hem met het normale afval weggooien in de afvalcontainer. Ook damesverband kan na het toiletbezoek gelijk in de zak.

Zo houd je het toilet een stuk schoner en frisser. We kunnen je overigens de Ourganixx natuurlijke sanitair reiniger adviseren voor een super fris en duurzaam gereinigd toilet.

De droogtoilet zakken zijn o.a. te koop op: Kampeervoordeel.nl en Kampeerwereld.nl.

Gerelateerd artikel: Je eigen wc bril mee naar de camping

 4.6/5 (9)

Wat is je waardering?

1 REACTIE

  1. Ik lees dat vele campings “acteerden” door prive sanitair aan te leggen.
    Ik wil er op wijzen dat de betekenis van “acteren” doen alsof is.
    Acteren doen we in een film of het theater. We kunnen wel actie ondernemen. Waarvan akte.

    .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in