Ergernissen op de camping en hoe ze te voorkomen

Denk jij bij kamperen meteen al aan ergernissen zoals het geruzie tijdens het vinden van de weg naar de bestemming of het opzetten van de tent? Wil je weten hoe je deze en andere ergernissen kunt voorkomen? Wij hebben de veelvoorkomende ergernissen voor je op een rijtje gezet, inclusief mogelijke oplossingen!

 

Ergernis 1: ruzie in de auto

Het hele gedoe begint natuurlijk al op de heenweg in de auto. De kinderen zijn vervelend en je kunt de weg naar de camping niet vinden, wat ook nog eens tot ruzie kan leiden. Dat kan er allebei voor zorgen dat zowel de heenreis als de terugreis niet zo gezellig zijn.

De oplossing:
Zorg er in ieder geval voor dat je genoeg middelen hebt waarmee de kinderen zich kunnen vermaken in de auto. Denk bijvoorbeeld aan een tablet voor het bekijken van tekenfilms of verzin spelletjes onderweg. Het tellen van rode auto’s zorgt er bijvoorbeeld voor dat ze wel even zoet zijn. Zorg er verder voor dat je voldoende middelen hebt die je helpen bij het navigeren naar de camping, zoals een plattegrond of een navigatiesysteem met kaarten van het land waar je naartoe gaat. tabletMet een tablet zijn de kinderen urenlang zoet in de auto.

Ergernis 2: het lukt niet om de tent op te zetten

Dan is er nog de volgende uitdaging bij het kamperen: het opzetten van de tent. Dit kan een hele opgave zijn met heel veel verschillende stokken en een doek wat er net goed overheen moet. Bij een tent horen ook haringen, en het is niet altijd eenvoudig om deze de grond in te krijgen. Het opzetten van de tent leidt hierdoor nogal eens tot ruzies, wat je natuurlijk wilt voorkomen.

Leestip:  Koken op gas kan het hele jaar door met Campingaz

De oplossing:
Als je een nieuwe tent gekocht hebt is het altijd verstandig om deze vooraf al een keer op te zetten, zodat je een beetje weet hoe het werkt. Mocht het niet goed lukken, dan kun je altijd nog even informeren bij de winkel waar je de tent gekocht hebt. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er een onderdeel mist, en daar wil je niet pas achter komen als je op de camping bent.

Tent opzettenHet opzetten van een tent kan een hele klus zijn.

Zorg er in ieder geval voor dat de grond vrij is van scherpe stenen, takken en dennenappels. Dit zorgt er ook voor dat het tentdoek niet kan beschadigen tijdens het opzetten. Voor de echte harde grond zijn speciale ‘rotsharingen’ verkrijgbaar. Het is altijd handig om er daarvan een aantal bij te hebben. Als je de haringen niet goed de grond uit krijgt kan het helpen om ze even met (lauw) water over te gieten.

Leestip:  Tentreparaties voor het repareren van kampeertenten

En als je geen zin hebt in gedoe met het opzetten van een tent, kies dan voor een kant-en-klare bungalowtent, lodgetent of stacaravan!

Ergernis 3: toiletrollen en vieze wc’s

Als je het over campingclichés hebt dan is dit een hele bekende: iedereen ziet het als je naar de wc moet, want je loopt met een wc rol onder je arm over de camping. De wc’s zijn ook niet altijd even schoon, aangezien vele mensen je zijn voorgegaan. Denk aan de typisch Franse wc’s met alleen maar een gat. Dit geldt ook voor het douchen, je moet er zeker van zijn dat je alles meeneemt als je naar de douche loopt. En vergeet vooral je slippers niet!

De oplossing:
In plaats van de hele toiletrol kun je natuurlijk ook een stapeltje wc papier in je zak doen, dan valt het al wat minder op dat je naar de wc gaat. Op de campings van Roan heb je een groot voordeel als je een stacaravan of een lodgetent boekt. Je hebt dan namelijk altijd de beschikking over een eigen douche en toilet! Hierdoor hoef je dus niet met de toiletrol over de camping te lopen en met je slippers aan te douchen.

logementDe Lodgetent Luxe met eigen sanitair op camping Serignan Plage

Ergernis 4: je hebt maar één pitje om op te koken

Leestip:  Veluwe en Zuid-Limburg dit jaar favoriete vakantiestreken

Ook het klaarmaken van eten kan behelpen zijn op de camping. Als je maar één pitje hebt is het lastig om een volledige maaltijd klaar te maken. Je wilt natuurlijk wel een beetje variëren tijdens de vakantie. En je neemt vaak ook niet je beste pannen mee op vakantie.

De oplossing:
Er zijn natuurlijk verschillende eenpansgerechten die je kunt klaarmaken, maar als je het fijn vindt om uitgebreid te kunnen koken op de camping, dan zit je bij de campings van Allcamps zeker goed. Alle accommodaties beschikken minimaal over een 4-pits gasfornuis, een barbecue en een ruime koelkast. Daarnaast beschikt de stacaravan Supreme over een Weber barbecue of een luxe grillplaat waar u gebruik van kunt maken!

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in